VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 22:45:39

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Voćarstvo
| |-+  Voćne vrste
| | |-+  Mušmula
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Mušmula  (Posjeta: 3708 puta)
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« na: 22 Siječnja, 2015, 02:08:29 »

Malo sam potrazio i vidim da nema ove teme.
Kakva je situacija sa musmulom, dali ju imate i kakvog su okusa ti plodovi koje daje musmula.

Podloge, rasadnik ?  :)
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #1 na: 22 Siječnja, 2015, 15:19:01 »

Pred dvije godine sam kupila sadnicu u Agro-Caru. Ne znam koja je podloga. Za konzumaciju je dok "ugnjili", tj. dok se plod ispod kože pretvori u pekmez.Moja je bila za konzumaciju polovicom studenog.  Meni je fina. Mislim da bi bila fina rakija od njih. Nije zahtjevna, barem koliko sam u ove dvije godine vidjela i čak lani dok je bila loša godine nije oboljela.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #2 na: 23 Siječnja, 2015, 19:33:30 »

Sto se tice rakije od musmule po netu pise da je odlicna.

A kakvog ti je okusa jel slatko, slatko-kisela, kisela, aroma itd. ?
Mislio sam ju uvaliti u nekakav čošak međe, gdje uvijek ima mijesta za takvu egzotiku od voća.
Evidentirano
misoo83
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #3 na: 24 Siječnja, 2015, 17:27:12 »

Ja sam imao musmulu sadnicu pre 3-4 godine kupio je kao "domaca krupna musmula" i za 3 godien cvetala ko luda i te godine samo odjednom pocelo da joj se susi lisce i cela se osusila a mislim da je napala ervinija jer je dunja bila odma pored nje posadjena a kod dunje svake godine su se znali susiti vrhovi mladih grana.
Kalemio sam bio malu grancicu na dunju i sledece godine je i rodila 1 plod bio ali sam je ja ubrao i odma pojeo nisam cekao da dozre pa je malo bila kiselkasta  :P.
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #4 na: 25 Siječnja, 2015, 18:48:01 »

Ja ju imam oko deset godina u vinogradu,dosad ju nisam još ničim špricao,osim prihrane kad sam prihranjivao vinograd i to ne baš svaki put.Meni je jako fina, slatko kiselkasta,jedino me malo ljute koštice :D.Do sad ju nisam orezivao jedino sam malo prikratio grane koje su išle nad čokot.Prošle godine su mi počeli padati nezreli plodovi(prvi put od kak ju imam) vjerojatno zbog nevremena koje je vladalo prošlu godinu.

Evidentirano

I onda neš pil
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #5 na: 26 Siječnja, 2015, 08:34:31 »

Jeremija je opisao okus. Zaista je fina. Ima još jednu odliku. Ima prekrasne velike cvjetove i predivna je u proljeće dok cvate, a isto tako njeni smeđi plodovi su lijepi u jesen. Dakle može se posaditi i kao ukrasna biljka. Meni osobno je u cvatu puno ljepša čak i od magnolije.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
 Str: [1] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!