VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 21:34:18

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Ekološka i integrirana proizvodnja ili GMO
| |-+  Ekološka i integrirana zaštita, ishrana bilja ili GMO
| | |-+  Folijarno/zalijevanje - prihranjivanje biljaka
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Folijarno/zalijevanje - prihranjivanje biljaka  (Posjeta: 4117 puta)
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« na: 01 Travnja, 2014, 22:50:22 »

Dali koristite folijarno prihranjivanje biljaka za povrće, voćne sadnice, vinograd i cvijeće za bolji rast biljaka ?

Ako da, koje to preparate koristite ?
Pitam, jer kad sam svratio u vrtni centar tamo sam svašta naletio, a ne znam što je od toga dobro/loše od tih preparata da nebude bio novac bačen u vijetar i možda štetno za ljudsko zdravlje.
Evidentirano
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #1 na: 02 Travnja, 2014, 07:38:06 »

ja od prošle godine koristim Fertine. E sad nemogu reći da sam nešto posebno uočio ali kozna kako bi bilo da ih nisam koristio. Zbunjuje me što na forumima ocjene za Fertine idu iz krajnosti u krajnost, od lošeg prema odličnom. Kažu da se u Kutini može kupiti u rifuzi. Ja je ne trošim previše pa mi nije skupo niti kupovati po litru. Sad trenutno namačem otpadni enzim koji toliko hvale pa ću vidjeti što će biti kada njega počmem koristiti.  8)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #2 na: 02 Travnja, 2014, 10:20:55 »

Dali koristite folijarno prihranjivanje biljaka za povrće, voćne sadnice, vinograd i cvijeće za bolji rast biljaka ?

Ako da, koje to preparate koristite ?
Pitam, jer kad sam svratio u vrtni centar tamo sam svašta naletio, a ne znam što je od toga dobro/loše od tih preparata da nebude bio novac bačen u vijetar i možda štetno za ljudsko zdravlje.
Sa gnjojivima Green Has nemreš pogriješiti,koristil sam više njihovih gnjojiva,zastupnik je Pavin,samo neka gnjojiva nemreš baš svugdje kupiti,dosta su skupa iako su kvalitetna,onda ljudi kupuju jeftinija,a puno lošija pa trgovci baš i ne naručuju,na njihovim stranicama imaš složene programe za svašta,Drin mi je stalno na zalihi,ostalo sam potrošio,moram u nabavu.Gledaš formulu sastojaka na flaši i prema tome se ravnaš,ak kupuješ slično,ja sam koristil za vinograd,nešto manje za voćke,a za povrće i cvijeće kaj mi ostane viška.Za cvijeće i povrće,a možda i ostalo,moram malo proučiti,budem koristio praškasta gnjojiva od Yare,isto ima svakakvih mješavina,pol kg ide na 500l vode,kod mene je cijena 19kn/500g,npr.Yara Ferticare NPK 6-14-30 sa 4% magnezija,piše za plod i cvijet,može se zalijevati,a može i folijarno s tim da onda za cvijeće budem u kantu umiješao,a za povrće,kad si složim cijevi za navodnjavanje vrta,navodnjavam iz pipe,e onda bušim jednu kantu od 130l,stavljam pipu i na povišeni položaj i unutra budem umiješal praškasto gnjojivo kad treba pa nek teče  ;)
Evidentirano

SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #3 na: 02 Travnja, 2014, 20:50:20 »

Aha, inače nemam baš puno iskustva sa folijarnim gnojivom.
Prvi puta sam koristio folijarno gnojivo prošle godine, i tada sam bio koristio Megagreen i moram priznati da baš taj Megagreen nije bio promašaj. Drugim riječima biljke koje su kilavo rasle malo su se oporavile i živnule u rastu.

Pa se zato raspitujem jel ima štogot bolje od toga za sličan novac. Trebalo bi biti nekaj više manje univerzalno za sve, da nemoram pokupovati 5-6 različitih preparata jer ja od svega toga sveskupa imam malo. 30 mladih voćkica i nešto starih voćkica, zatim vrt veličine 140 kvadrata, i nekih 30 trseva, nije puno ali za osobne potrebe je čisto dosta. Znam vidjeti po lišću biljaka da im svašta fali, neke kilave u rastu, a neke sporije rastu itd. tako da sam prisiljen nešto poduzeti.
Evidentirano
 Str: [1] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!