Sutra mi je 2 tjedna od prošlog špricanja, bolesti nemam ( malo peronospore po zapercima, al to sam poštucal), osim proklete fitoplazme Mislil sam sutra ujutro spricati sa neoram+chromosul i oko 15.08. switch i to bi bilo sve. Ali najavljene su nove oborine za cijeli idući tjedan i sad se dvoumim između kombinacije galben c + crystal i ove gore navedene. Kaj vi mislite ?
prošel sam sve poljoapoteke v kraju, vele nigde nema falcona već dva tjedna, ni za naručit
dobar dan poštovani forumaši!novopečeni sam vinogradar silom prilika i pratim vas već malo duže vrijeme, ali iz iz sjene uglavnom - šprical sam prije točno tjedan dana s kombinacijom neoram wg, crystal i sumpor. tak su me savjetovali. ali jučer kad sam se prošetal po goricama primjetil sam da imam dosta pepela po grožđu (po grozdu imam po 2-3-4 bobica kaj su prekrivene s njime), pa ne znam sad u kojoj mjeri da se uzrujavam oko toga jer sam neiskusan. uglavnom zadnjih tjedan dana sam dosta čital o tim svim stvarima pa si gruntam malo (borim se s tim svim novim informacijama, a najviše sam protiv sebe) s čim da sad špricam ili da počekam još koji dan. jer vidim da je taj crystal kontaktni i da on djeluje preventivno, a ja sam zarazu valjda i od prije imal pa me sad zanima dal bude stalo na tome ili se bude širilo... a mislim i da mi ovaj neoram ničemu još nije trebal s obzirom na vrijeme.. etopa ako imate koji savjet, inače budem pak poslušal mejaša i još gore bude
BTW, kod nas je karenca za Karathane Gold 42 dana,a u Sloveniji i Srbiji 21 dan. U čemu je fora?
Nema fore,u SLO nije 21 nego 28dana,europski propis,Srbiju ne računam,da piše 21dan,kojih se i mi moramo pridržavati,samo kod nas valjda još nisu izmijenili etikete,ne velim da je pametnije tak i zdravije,ali tak su napisali,znači početkom 8.mjeseca se još da nekaj napraviti,ak je napad,možda nekaj spasiti,a bude toga,vrijeme je idealno i bude nadalje da se upropasti urod