dobar dan poštovani forumaši!novopečeni sam vinogradar silom prilika i pratim vas već malo duže vrijeme, ali iz iz sjene uglavnom - šprical sam prije točno tjedan dana s kombinacijom neoram wg, crystal i sumpor. tak su me savjetovali. ali jučer kad sam se prošetal po goricama primjetil sam da imam dosta pepela po grožđu (po grozdu imam po 2-3-4 bobica kaj su prekrivene s njime), pa ne znam sad u kojoj mjeri da se uzrujavam oko toga jer sam neiskusan. uglavnom zadnjih tjedan dana sam dosta čital o tim svim stvarima pa si gruntam malo (borim se s tim svim novim informacijama, a najviše sam protiv sebe) s čim da sad špricam ili da počekam još koji dan. jer vidim da je taj crystal kontaktni i da on djeluje preventivno, a ja sam zarazu valjda i od prije imal pa me sad zanima dal bude stalo na tome ili se bude širilo... a mislim i da mi ovaj neoram ničemu još nije trebal s obzirom na vrijeme.. etopa ako imate koji savjet, inače budem pak poslušal mejaša i još gore bude
hvala na odgovoru.tak sam si nekak i mislil, jedino me brine jer znam da on ima jako dugu karencu.znam da je to otrov svih otrova, s njim sam šprical pšenicu kad mi ju je hrđa zahvatila jer sam se isto zezal, govorili su mi da ništ ne bum kombajniral, ali riješil je stvar jako dobro.dodal mu budem još nekaj za peronosporu, neki sistemik, da mi se još to uslijed ovih kiša ne obesi za vrat, budem pital u poljoapoteki kaj je dobro.obzirom da su mi grozdovi oboljeli, jel bi bilo dobro da više ciljam po njima ako pem samo s falconom ili nema veze?