on slaze materijal po kolicini vode dok ja po povrsini, a koristili smo ista sredstva
Hm mildicut, hocu ga probat vec dvije godine ali nikak da se odlucim na njega, ove godine je vec prekasno da se odlucim za njega jer imam veritu i galben c na lageru za sljedeca dva spricanja, no najbolje da ga kupim sad da ga ne izostavim sljedece godine iz zastite.. Navodno nije ni preskup cca 120 kn litra
Prva dva puta sam koristio RIVAL, druga dva QUADRIS molim preporuku koje bi sredstvo mogao sad koristiti. Do sada sve Ok u vinogradu.
Fenilamidi ove godine loše djeluju ovdje. Vrlo vjerojatno rezistencija je u pitanju...Probajte sa mildicutom u pojačanim koncetracijama,izgleda da je sasvim ok. Ovo je godina idealna za isprobavanje novijih preparata
PozdravSamo bi bacil crva na svu ovu neefikasnu zaštitu i bolesti koje se pojavljuju ovih dana.Vidim u svom kraju da je većina vinograda vizualno u kaotičnom stanju tj. dugačke mladice spetljane preko uskih redova, nepokošena trava, zona grožđa obrasla zaporcima i sl.I naravno sad se pitam, kakav bi to preparat bio efikasan u takvom okruženju?...ponekad ruke, škare i kosilica daju bolju zaštitu od šprice.
do sad je išlo redom:Polyram 2x + sumporRival 2x + sumporCabrio Top 1x + sumporforum star 2x + Vivando 2x Na zalihi imamCabrio top SignumRidomil goldVibando (već sam išel 2x o.g. )Cabrio top i signum su od prošle godine i imam ih za 1 špric.Bolesti NEMA, nisam siguran kojim redoslijedom od navedenih preparata iz zalihe tretirati....? I kaj od fungicida za pepel i pjegavost da se paše...?Fala