Da. Zavisi od vremenskih prilika. Zato sam ja 20.5. puknul Mikala PF i Collisa. Sad samo pratim. Bumo vidli. Jedino si Eduard moraš više paziti ako si išel sa tim slabijim protiv pepelnice. Kupi si 100 g Signuma i operi s njim u slučaju zaraze. Iduće godine prije cvatnje stavi Collisa ili nekaj s boskalidom. Djeluje i na botritis.
Ma znam! To je sve u redu, odnosno da mi nije cvatnja krenula(kriva procjena), ja bi prije nje šprical forum star i Collis koji su bili u pripremi, ali jbg nisam pogodil!
Dobio sam danas sms od Syngente s preporukom za prskanje: Pergado MZ + Talendo + Switch. Ovo prvo dvoje mogu shvatiti, ali zašto sada prskati sa Switchem? To mi nikak ne ide u glavu. Molim kometirajte.
U kišnijim godina izgledna je pojava ranog botritisa tijekom cvatnje što se pokazalo i prošle godine. Primjerice kod mene je na Sauvignonu odnio dobar dio uroda i ove ću godine na njemu svakako izvršiti zaštitu botricidom prije cvatnje konkretno sutra.
Da,tako je...i ja ću također ubacit nešto za botritis,iako idem Forum starom.Ovih godina nisam,i moguće mi tu leži uzrok botritisa na Rajnskom,usprkos kasnijim tretiranjima.Jednostavno ću ove godine probati s ovim sistemom.