Za 400 čokota bi trebao 100 litara vode u najjačoj vegetaciji, a ako trošiš manje, preparata treba biti kao za 100 litara. 1 hekar se računa 4000 trsova, a za to je potrebno 1000 litara vode.Znam da je za Mikal - 1 gram po čokotu, tu ne možeš fulati.Ako sam što pomogao. Javit će se i ostala ekipa, nemaš frke.Eto ti orijentir.
To ok, nego mene zanima za folijarnu prehranu pošto prskam samo s jedne strane reda kako je uvaženi kolega Razor preporučio.
U ovoj fazi vegetacije sutra bum potrosil na zastitu max.40l,rucnom lednjom spricom inace trosim 100l,kad je puna vegeitacija,elektricnom spricom na slauf.Danas na prihranu potrosio 20l,isto isao samo s jedne strane,recimo za Drin mi pisalo 7-10ml/10l ja stavio 15ml,tak i za ostala 2 preparata,nisam bas dupliral dozu,ali jesam pojacal oko 75%,a mogao sam i 100% tak bum vjerojatno i kad bum isao sa borom i magnezijem
Što se tiče prehrane pošto špricam samo s jedne strane te automatski ide i duplo manje vode, dali ide ista količina preparata po hektaru ili?Npr. Imam parcelu od 1000m2 i negdje oko 400 trseva te potrošim oko 60 - 70 l škropiva a stavljam sredstva predviđeno po hektaru.Znam da je bilo govora ali ako netko može pomoći koliko bi vi stavili foliraela b i magnesiogreena na mom mjestu??Koristim stihl motornu leđnu prskalicu.Hvala
2.svibnja, sat prije kiše hitio Rival + sumopor, u međuvremenu pala Noina kiša :/ u subotu bi poprskao opet... ponoviti rival + sumpor ili promijeniti sredstvo?
Nema potrebe, bar ja mislim! Pa nisi ga tri puta koristio do sada??
Sumpor je ispran,rival drži i iza subote.Ukoliko se opet bude prognozirala obilnija kiša u idućem tjednu ja bih prskao,najbolje gađati netom prije kiše.Inkubacijski ciklusi primarnih infekcija završavaju u ovom tjednu,kako gdje. Bilo bi dobro pogledati ima li koja uljna pjegica.