Može i Quadris ili Universalis. Jako dobri fungicidi i neznam zašto ih skoro nitko ne koristi. Ja budem u subotu Quadris+Demitan. Kaj se tiče suzbijanja gusjenica koristim Avaunt 15 SC i jako sam zadovoljan. Koristim ga u vinogradu, krizantemama i ukrasnom bilju.
Kazu da quadris se primjenjuje tek nakon cvatnje?!?! ". Zaštitu je potrebno provoditi nakon cvatnje u vrijeme formiranja i debljanja bobica isključivo za preventivna tretiranja"Pitanje: dali je problem ili postoji li neki nedostatak ako se i sada koristi quadris?
Taman par sati prije kiše na vinograd špricnuo Daconil + Cromosul + Demitan.Cijeli slijedeći tjedan najavljuju promjenjivo vrijeme pa sam se umjesto Dithana odlučio za Daconil zbog težeg ispiranja . Slijedeće špricanje vjerojatno ću ići već sa nekim sistemikom Acrobat ili Rival (imam ih na zalihi) + vjerojatno Cromosul. Imam Postalon za pepelnicu ali njega ću čuvati za prije i poslije cvatnje ili kritičnije situacije.
Ma znam da je dobar samo ja sam ga više koristio za povrće a kritična prskanja oko cvatnje obično sam prepuštao sredstvima sa fosetil aluminijem i folpetom i to obično u blok metodi nekak sam sigurniji u njih. Možda ove god bude Rival dva put prije i Acrobat dva put poslije cvatnje i do zrijenja još koji put cuprarblau i to je to što se peronospore bar tiče.Za pepel ima Postalon za oko cvatnje i budem uzeo još nesta lakše za ostalo pa budem vidio...
Dva put sam već puknul Delan-a i sumpora, zadnji put prošli petak! Kiša je neumoljiva, pa sad razmišljam s čim bi bilo dobro sljedeće pošpricati! Ići već na al-fosetil(čini mi se prerano) ili nekaj drugo! Imam i Quadris,i kaj bi mu još dodati! Neznam jel bi on bio sad dobar za ovakve uvjete! Loza u fenofazama od male do preko 10 cm!
Koliko citam, svako pravilno postupio. Ja u subotu posprical sa folpan+PROTIFERT LMW+ LABIFITO+ nu-film. E sad palo vise od 40mm oborina. Kad moram opet krenut u akciju? Mislm da spric nece izdrzati toliku kisu mada sam stavio ljepilo nu-film. Ja spricam prema programu slovenskog proizvodjaca KARSIA, jer sam u sloveniji polozio izpit za FFS i tamo kupujem sredstva. A vinograd mi je u hrvatskoj - sisacko-moslavacka okolica gline. Ako se ko kad vozi ovuda nek stane da malo "podebatiramo i izmjenimo iskustva ". Selo je marinrod, vidi se vinograd jer je kod ceste uza cemprese.
Dobar je Quadris,je preventiva,ali jos nema opasnosti za plamenjacu,mores mu sumpora dodati,no mores i neki drugi jeftiniji kontaktni+sumpor,a ovog si cuvaj kad malo poraste jace