Pozdrav!http://www.youtube.com/watch?v=rsRsZ__-Ors&feature=fvwpZanima me što vi mislite o ovom načinu cijepljenja, naime, svi smo prošli iskustvo da nam se pod sadni materijal ugura svašta, od neželjenih sorata, do smrznutih biljaka... Onda sam malo razmišljao, skontao da svake godine imaš nekaj za podsaditi, pa reko ne bi bilo loše primiti se cijepiti za vlastite potrebe i slučajno naiđem na ovaj video... Ok, na ovaj se način ne može dobiti presadnica za popuniti prazno mjesto u vinogradu, ali imam jedan red koji polako stavljam na žuti muškat, a prije je tu bilo svega i sad kontam da ne bi bilo loše orezati muškata i pohraniti pupove pa probati ovakav način cijepljenja... Što vi mislite?Hvala!
Za oplemenit grasevinu ha?
Ja ću probati. Ako uspije super, ako ne uspije nikome ništa. Jadino pravo riješenja je sjekira, a zatim sadnja plemenki na SO4 podlozi.
Dobio sam volju nešto precijepiti na prigojnim reznicima, a lucanj ostaviti za rod. Je li to u redu?Kada je vrijeme za precijepljivanje? Sada je loza u intenzivnom "plakanju", kad prođe plač ?Mogu li se plemke uzeti sada s trsova, imam tu mogućnost ?Znam engleski spoj, a imam i kliješta s omega i V rezom, pa bi probao.
Pitanje za kolegu Terana pošto vidim da on ima iskustva sa cijepljenjem loze. Imam plemke spremljene u frižideru od 12 mj. sada sam ih pregledao u dobrom su stanju. Zanima me koja fenofaza bi bila najbolja za početak cijepljenja? Trsi su sad negdje B i C većinom C-zeleni vrh pupa.