Koji je odnos ucinkovitosti sa obicnim felcovim rucnim nozicama/skarama i felkovim elektricnim
na najjeftinije škare ; odrežite desetak cm crijeva za vodu ili sl. i nabite na ručicu koju stišćete prstima ali tako da se da okretat na dršci znači na malo labavo i onda nema više žuljeva !! normalno moraju škare biti primjerene valičine i jakosti...
nema zuljeva ni na felco skarama, samo ipak boli ruka i dlan nakon par tisuca orezanih trsova bez obzira na sve..
pitanjce . Prosle godine rezano na reznik sa dva pupa i i lucanj od 8-do 10 pupova .E sad na mjestima vidim da bi mi trs bio " ljepsi " ako bi reznik i lucanj ostavio na proslogodisnjem lucnju nego na rezniku . Bila bi to velika pogreska ili
nemoj me zezat jebate pa sve inoviraš imam ja jedne felco, a druge su kopija felca, kupljene u bauhausu za 70 kn...također okretna drška i jako jako sam zadovoljan s njima!
Ako je okretna drška dal ti to onda ne smeta u ruci kad se pomiće-okreće.Ja nisam vidio takve škare pa neznam.
ovisi ali to je protiv skolskog pravila.. kada ostavljas sve na lucnju moze ti se desiti da ti cijeli uzgoj pobjegne u zrak, tj. prema gore i onda ces morati drasticni rez kako bi sve spustio na visinu zice. ja znam nekad formirati lucanj od starog lucnja ali reznika nikada. daj fotku ako moze pa da vidimo kako bi to islo..