ivan, razor, vinofil i ostali veliki proizvođači kaj mislite o teoriji od brečaka i matanovića ?
Ja nemam kondire nego lucnjeve,ali ih svake godine režem najesen kad otpadne lišće i to s razloga da na proljeće imam manje za rezidbu,mada nemam puno vinograda.Nikad nisam imao problema da bi mi ranije porasli pupovi i da bi imao nekakvu štetu zbog takve rezidbe.
HVALA , do sada sam i ja to radio po opadanju lisca a sada razmisljam da li bi bilo bolje to uraditi ranije.
Buduci da sam novi na ovom forumu, a takodjer i u vinogradarstvu. Nadam se da ne ponavljam temu.Treba mi pomoc, zivim u srednjoj bosni i prvi sam koji je napravio vinograd. Grozdje mi je sorte francuski crveni pinot. Posadjen je u travnju ove godine. Narastao je 3m i fino razgranat.Smijem li sada raditi rezidbu i kako ga zastiti od mrazeva i snijega.Unaprijed hvala svima na odgovoru i pomoci.
2 mjesec sigurno, ako ne bude prehladno, a voćke i u prvom mjesecu svaki lijepši dan.Lani sam se tako zeznuo, radio drugima, a sebi do Uskrsa. Zadnje voćke sam rezao s lišćem
2 mjesec sigurno, ako ne bude prehladno, a voćke i u prvom mjesecu svaki lijepši dan.