Pa gdje nabavljaš sve te sorte?I ja bih htio probat neki novi okus,al tu svi nude (uglavnom),samo Desire
Ja pak planiram od ranih staviti Adoru (vrlo rana sorta žute pokožice i vegetacije 60-80 dana) a od kasnih za zimnicu Kondor (srednje kasna crvena krupnih plodova vegetacije do130 dana) a sto se tiče nabave kod nas ih ima dosta sorti u ponudi u poljoapotekama. Idu u zemlju kad mi vrijeme dopusti nadam se oko 15 -20 ožujka kad ih dobro naklijam.Za Agriu sam čuo da je kraljica krumpira što se tiče konzumnih osobina ali da ima neke mane
Malo sam proučavao u zadnje vrijeme krumpire i mogu reći da svaka sorta ima svoje mane i prednosti tako da bi trebalo odabrati onu koja će najbolje pasati našim potrebama i kojoj će mo moći na neki način izbeći mane bilo ranijom sadnjom navodnjavanjem ili sl.
Ljudi, kakav vam je krumpir za zimnicu ?Kod nas je katastrofalno stanje. Poslije ovog nevremena sa nešto tuče u četvrtak i petak, plamenjača je poharala gotovo sve njive sa krumpirom. Zanimljivo je da je stradao najbujniji i najljepši krumpir a na onim njivama gdje je bio sav nikakav, gotovo da je netaknut.U subotu sam ga oprskao sa Ridomilom i danas još jednom sa Equation pro, pa što bude bude.