VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 21:31:45

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 629436 puta)
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #675 na: 11 Studenoga, 2010, 01:04:41 »

Ja baš nisam neki poznavatelj ocjenjivanja vina, niti nemam baš duboki đep ali svejedno ču reči nešto o vinima koja sam isprobao...

Kalazić-Pinot bijeli 2008 vrhunsko-  jače kiseline, odličan za gemišt-ok vino-oko 30 kn

Castillo de Molina Sauvignon Reserva 2008 vrhunsko suho-Jaki i odličan miris, dosta trave, odlično usklađeno vino-jako mi se dopalo-oko 70kn

Zdjelarević-Klinik Chardonnay , Klinik Sauvignon- Nije mi se dopalo, prazno je , slaba aroma, nebi nikome preporučio-oko 30 kn

Šafran-Sauvignon 2008 vrhunsko-odlčan miris po bazgi i paprici, meni najbolji sauvignon , preporučam ga-oko 45 kn

Šafran-Muškat žuti 2008 vrhunsko polusuho-Najbolji muškat  koji sam probao-oko 40 kn

Iločki podrumi-Traminac kasna berba 2007, vrhunsko poluslatko- Puno ,aromatično , slatko, odličan slatkiš uz kolače-jako mi se dopalo- oko 100 kn

Podrum štrigova-Graševina kasna berba ,polustatko, vrhunsko,godine se ne sječam- Nisam neki ljubitelj graševine pa tako mi se ni ova nije previše dopala-oko 60kn

to bi bilo to za sad...

Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #676 na: 11 Studenoga, 2010, 01:31:30 »

Isprobao sam i sva slovenskih vina od vinske kleti Jeruzalema Ormož.

Chardonnay 2008,kvalitetno,suho-Najbolji chardonnay u okolici za tu lovu, odličan miris, dobra aroma, malo jače ali ne prejake kiseline, meni se svidjelo-Oko 27kn
Sauvignon 2008,kvalitetno,suho-Bolji od chardonnaya, odličan Sauvignon za jako malo love- oko 27 kn
Traminac-2008,kvalitetno, poluslatko- nije mi se dopao-oko 40kn
Muškat žuti-2008,kvalitetno,polusuho-solidno vino za te novce-oko 40 kn
Pinot sivi-2008,kvalitetno,suho- nije mi se dopao-cijena oko 25 kn

Najviše mi se dopalo vino Terase 2009 kvalitetno, polusuho... To je kupaža 40% Sauvignon, 20 % Chardonnay, 20 % Rajnski rizling i 20 % Laški rizling, najače karakteristike vina su svježina, poseban okus i miris u kojem se osjete sve sorte ali dominira Sauvignon. Mislim da su sa tim vinom 2009 godine osvojili broncu na Decanter Wine Award 2009 u  Londonu, a dvije godine ranije srebro. Univerzalno vino, odlično je za piti čisto a još bolje je za gemišt.  U interšparu cijena 30 kn.

Kod crvenih vina nevolim da su prepuna tanina i preteška, pio sam jednom Ðakovački Pinot crni, to mi je bilo najlošije crno vino koje sam probao, i jedino vino koje sam izlio u lavabo.
Najbolje crno vino mi je bilo barik Frankovka vrhunska od Feravina.

Dali bi m i mogli preporučiti neki Pinot crni ,koji bi bio tipičan za tu sortu, cjene do 50 kn?
Hvala...

Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #677 na: 11 Studenoga, 2010, 15:23:04 »

Dali bi m i mogli preporučiti neki Pinot crni ,koji bi bio tipičan za tu sortu, cjene do 50 kn?
Hvala...

uistinu pravog crnog pinota gotovo da niti nema kod nas a kamoli jos od 50ak kn.. po mom misljenju najbolji ikad proizvedeni je korakov iz 2007 i enjingijev iz 2000 izborne berbe barrique kojeg sam pio samo kod njega u podrumu prije 4-5 godine jer ga nema u prodaji niti je bio. pravi crni pinot je opcenito jako tesko naci a pogotovo za ovu cijenu je to nemoguce. pristedi lovu i probaj nabaviti ovaj korakov iz 07 a ako ne mozes taj onda uzmi neko drugo godiste, i 08 i 06 su vrlo dobri, cijena 120-150 kn.
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #678 na: 11 Studenoga, 2010, 18:37:37 »

Hvala na preporuci. Budem si ga priuštio kada nalo zaštedim...

Jel ima možda koji dobar Zweigelt ili Merlot ili bilo koja druga kontinentalna crna sorta da nije vino preskupo a da je dobro vino?
Ne kužim se i nisam preveliki ljubitelj  crnih  vina pa vas zato tražim savjet.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #679 na: 11 Studenoga, 2010, 23:18:38 »

Hvala na preporuci. Budem si ga priuštio kada nalo zaštedim...

Jel ima možda koji dobar Zweigelt ili Merlot ili bilo koja druga kontinentalna crna sorta da nije vino preskupo a da je dobro vino?
Ne kužim se i nisam preveliki ljubitelj  crnih  vina pa vas zato tražim savjet.

jos sto se tice crnog pinota.. imas kalazicev iz 07 mislim, 30ak kn u vrutku, kazu da je dobar narocito sto se tice cijene, osobno ga nisam probao jer mislim da se za 30 kn ne moze napraviti dobar crni pinot ali ajde, treba probati. jos imas i krauthakerov koji je oko 10ak eura, u vrutku mislim da je nesto i jeftiniji i on je ok, sasvim korektan ali po meni jos daleko od pravog crnog pinota koji daje neka od najboljih vina svijeta. imas i libertinov o kojem ti sigurno moze nesto vise reci forumas Luka/luka985, ja ga nisam imao prilike probati ali budem, cijena isto oko 10ak eura. i kutjevo ima crni pinot kao i belje koji su relativno jeftini pa ako te zanima crni pinot kreni s time ali moram ti reci da ta vina nisu ni blizu dometima sto ta sorta moze pruziti.

imao sam prilike piti jedan izvrstan francuski crni pinot i to mi je bilo nevjerojatno vino, jedno od najboljih crnih vina sto sam ikad probao i onda tek shvatis sto je pravi crni pinot.. doduse, cijena butelje kod nas je oko 600 kn mpc, a radi se o ovom vinu:

http://www.meo-camuzet.com/pages/fiches.php?lang=en&vin=vosne

sto se tice drugih crnih vina danas ih imas koliko hoces za vrlo male novce. zweigelta nema puno, ima ga enjingi, cegec, erdut.. probaj enjingijev bilo koje godiste, 10ak eura, vjerujem da ce ti se svidjeti jer je sigurno nas najbolji zweigelt ali doduse ima ga svega par proizvodaca..

merlota ima dosta i ima ih jeftinih a ima ih i dobrih, kontinentalni bolji su od krauthakera i belja od vecih vinarija, vise ih ima u istri a ima ih mnogo i uvoznih po povoljnim cijenama.

ako do sada nisi pocni pratiti blog jednog naseg forumasa (vinopija pozdrav! ;)) koji dobro i sto je najbitnije cesto pise o vinima koje je kusao, zbilja ces naci svega jer ima jako puno recenzija.. 8)

http://vinopija.wordpress.com/
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #680 na: 12 Studenoga, 2010, 07:38:16 »

Hvala Ivane na preporuci. To su cuveni francuski vinari i njihova vina poput Nuits de Saint Georges su svjetska. Vidio sam da govore i o bacvama, sprezi vinara i bacvara, zanimljivo je to procitati:
http://www.meo-camuzet.com/fr/fut-neuf.htm
Naredni tjedan idem na poznati salon vina SAVIM mozda ih i sretnem i nesto probam  ::) ili za utjehu barem slikam njihov stand  ;)
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #681 na: 12 Studenoga, 2010, 11:54:36 »

Hvala na preporuci.

Čitam blog "dnevnik vinopije" čak sam i neka vina kupio zato jer su bila solidno ocjenjena na blogu.

Odličan blog za ljubitelje vina.

Pozdrav...
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #682 na: 12 Studenoga, 2010, 15:03:46 »

Nije bezveze kod mene na sajtu u "linkovima" ;)
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #683 na: 13 Studenoga, 2010, 15:24:36 »

Vidio sam u Interšparu Pinot sivi i Pinot bijeli od Trdenića na 60 %-tnom sniženju. Pa reko uzet ču i probati.

Uzeo sam Bijeli pinot , kvalitetno suho vino, berba 2009, 13.6 % ajkohola. Pisalo je akcija umjesto 50 kn sniženje na 20.
Što da kažem , čim sam počeo otvarati vino več po kvaliteti čepa sam vidio da nemam kaj očekivati od vina. Nije mi se niti malo dopalo.
S obzirom dan je prošla godina bila odlična, vino bi stvarno trebalo biti puno bolje.

Znam da 20 kuna nije ništa , ali u sloveniji se za 3 eura može dobiti puno bolje vino.
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #684 na: 13 Studenoga, 2010, 15:27:50 »

Mislis od Trdenica?
Da prosla berba mu je bila koma, eventualno rajnski moze proc.
A prije par godina je bio jedan od boljih vinara kod nas. :-\
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #685 na: 13 Studenoga, 2010, 22:21:05 »

Da na Trdenića mislim, krivo sam napisao.  ;D

Baš šteta,on i nije baš mali proizvođač mislim da ima 16 hektara vinograda.
Kakva če onda biti ovogodišnja berba pošto su uvjeti bili koma....
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #686 na: 19 Studenoga, 2010, 10:41:33 »

Jučer sam sa curom popio Cmrečnjakov Muškat žuti. Pili sam ga uz rafaelo...

Muškat žuti, berba 2009, poluslatko kvalitetno vino sa 11 % alkohola.  vrutak  50 kn.

Butelja je zatvorena sa gumenim čepo, ja više volim na ovakvim svježim vinima gumeni čep nego loši pluteni. Opčenito međimurci na muškatima koriste gumene čepove, vjerovatno zbog svježine.
Miris je srednjeg intenziteta  muškatni, u ustima djeluje dosta slatko , ima dobre kiseline koje daju pitkost ovome vinu.  Što se tiče punoče , očekivao sam punije vino pošto se radi o berbi 2009. Meni se dopalo, a cura je luda za njim.

Jedna stvar je zanimljiva. Nigdje kod nas nema muškata kvalitetnog za kupiti jeftinijeg od 50 kn, a da ne govorim o vrhunskome muškatu kojeg gotovo da i nema.
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #687 na: 19 Studenoga, 2010, 12:57:10 »

Butelja Safranovog je oko 45kn u Vrutku, a taj ti je oznacn kao vrhunski. Meni najbolji muskat koji sam probao. I Cmrecnjakov mi je takodjer bio dobar.
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #688 na: 19 Studenoga, 2010, 14:23:33 »

Pio sam  Muškat od šafrana i meni je to najbolji muškat, sa izrazitom aromom. Htio sam reči da za butelju dobre graševine treba dati min 30 kn, a za butelju muškata barem 50 % više. Neznam kakva je potražnja za muškatima, ali prema cijenama su daleko isplativiji za proizvodnju od npr Chardonnaya ili Graševine. A moja je mana što obožavam slatkasta vina, sa ljepim aromama.
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #689 na: 19 Studenoga, 2010, 14:39:49 »

Zaboravio sam reci da je cijena Safranovog muskata za butelju od 0,5l.
Nego, full sam se zainteresirao za Kerner. Znam da je Kosov dobar, jel imate jos neki za preporuciti?
Evidentirano

Str: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!