VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 18:32:02

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  Bez cenzure
| | |-+  Koje knjige čitam
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 [2] Dolje Ispis
Autor Tema: Koje knjige čitam  (Posjeta: 9978 puta)
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #15 na: 07 Veljače, 2013, 23:54:59 »

Nisam to citao,treba i vremena imati,Martin me zainteresirao kad sam poceo gledati Igre prijestolja,jedva cekam novu sezonu,s tim da bum  moral opet pogledati stare epizode da se ponovo snadjem
Imam prvu i drugu sezonu Game of thrones na hardu, no ako se ovako dalje nastavi širiti priča, mogao bi penziju dočekati.
Znate Twin Peaks :D :D :D
Evidentirano

Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #16 na: 17 Veljače, 2013, 23:13:10 »

Šefe naj zameriti, ali kam cilja tvoj potpis, glede Kartage? Morti previše pitam? Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ?
Evidentirano

46.086344, 16.117566
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #17 na: 17 Veljače, 2013, 23:53:17 »

Budem napisao, danas, idemo malo u povijest ;D

Marko Porcije Katon :

http://it.wikipedia.org/wiki/Carthago_delenda_est

objasnit ću dok stignem...
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #18 na: 18 Veljače, 2013, 00:15:52 »

Znaš, šta, to je metafora! Mislim da mi nije baš pametno to objašnjavati i primjenu toga govora u ovoj situaciji!

Mislim da Kartagu treba uništiti, se može prevesti na hrpu načina, no ovo je moja osobna poruka prema birokraciji, bankama i službenim institucijama! ;)
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #19 na: 18 Veljače, 2013, 01:12:24 »

Ovaj cilja još više ;D

Consultor homini tempus utilissimus ;D ;)
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #20 na: 18 Veljače, 2013, 01:21:08 »

Vrijeme je najkorisniji čovjekov savjetnik ;)
Evidentirano

blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #21 na: 18 Veljače, 2013, 07:02:34 »

Jared Diamond "Sva naša oružja"
Evidentirano

Brckovljani
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #22 na: 18 Veljače, 2013, 22:51:43 »

Evo počeo sam čitati još jednu knjigu : Mitovi, laži i ratovi za naftu! F.William Engdahl!

Ono šta sam prije čitao, je tu opisano. Nema dokaza da je nafta iscrpna i da će nestati do 2050. ;D
Evidentirano

SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #23 na: 06 Svibnja, 2013, 20:48:38 »

Evo počeo sam čitati još jednu knjigu : Mitovi, laži i ratovi za naftu! F.William Engdahl!

Ono šta sam prije čitao, je tu opisano. Nema dokaza da je nafta iscrpna i da će nestati do 2050. ;D

Joj nemoj čitati knjige teorije zavjere, budeš prolupao kak je moj prijatelj prolupao čitajući teorije zavjere. Nakoncu lik je toliko puknuo od tih knjiga da ga je čak i strah izaći van iz kuće jer misli da ga netko ganja, oćeju ga ubiti preko zračenja mobilni telefona pa čak nema mobitel, špricane i GMO hrane bla bla, jer kao vjeruje u teoriju da mansoni oćeju pobiti hrpu ljudi kako bi srezali na nekih milijardu ljudi ! Osim toga čak niti neželi raditi da nebi ušao u kapitalističke vode kao nečiji rob, stvarno svašta trebao bi ići na psihičko liječenje ! :o
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #24 na: 10 Lipnja, 2013, 21:26:14 »

Eto i ja nešto povremeno čitam:

osim naših od kojih sam pročitala vjerojatno sve ( K.Š. Ðalski., Šenoa,  Zagorka, Krleža) i nešto od mlađih, knjige koje sam nedavno čitala su : "Mjesec boje krvi" Tina Fras, Abraham Verghese :"Cutting for Stone", Simon Montefiore : "Sašenjka", Simon Toyne : "Sanctus", Jane Johanson : The salt road",  Regone Pernoud : "The Templars", Sara Sheridan "Secret of the sands", Gabriel Garcia : "Ljubav u doba kolere",  Antun Golden : "Memoris of Geisha".

Na žalost rijetko si mogu priuštiti vremena da nešto pročitam, zato na godišnjem gutam knjige, to mi je psihički i fizički odmor i odmak od stvarnosti.  
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #25 na: 10 Lipnja, 2013, 21:58:49 »

Joj nemoj čitati knjige teorije zavjere, budeš prolupao kak je moj prijatelj prolupao čitajući teorije zavjere. Nakoncu lik je toliko puknuo od tih knjiga da ga je čak i strah izaći van iz kuće jer misli da ga netko ganja, oćeju ga ubiti preko zračenja mobilni telefona pa čak nema mobitel, špricane i GMO hrane bla bla, jer kao vjeruje u teoriju da mansoni oćeju pobiti hrpu ljudi kako bi srezali na nekih milijardu ljudi ! Osim toga čak niti neželi raditi da nebi ušao u kapitalističke vode kao nečiji rob, stvarno svašta trebao bi ići na psihičko liječenje !

Čitam knjige iz povijesti! Strategije isto tako, Bez brige, budi! MacArthur, Patton, Ike, Nimitz, Spruance, Rommel, Guderian, Kesselring, Bradley,Doenitz, ®ukov, Tolbuhin, Malinovsky, Monty...itd...
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #26 na: 10 Lipnja, 2013, 22:18:54 »

Friedrich Wilhelm Ernst Paulus , u bitci u Stalingradu, danas Volgograd ili mijenjaju opet ime 8), zapovjednik 6. Armije, htio se predati Sovjetima, poslao je pismo u Berlin. Odgovor je Hitlerov bio, promoviram vas u Feldmaršala!
Zašto, jer još nijedan njemački feldmaršal do tada nije nikad bio zarobljen! ;D
Naravno, čovjek je bio pametan i predao se, živio je do 1957.
Od njegove armije, 265.000 ljudi, 107.000 je zarobljeno, samo 6 tisuća došlo doma,
Paulus je bio na vlasti, u kom. režimu Istočne Njemačke!

Primjer Staljingrada, je priča za sebe, ne na ovom forumu, na nekom drugom, kao i Vukovara ;)
Evidentirano

Str: 1 [2] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!