VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 18:27:33

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  Bez cenzure
| | |-+  Koje knjige čitam
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: [1] 2 Dolje Ispis
Autor Tema: Koje knjige čitam  (Posjeta: 9977 puta)
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« na: 06 Veljače, 2013, 01:04:02 »

Evo, volim povijest, Historia est magistra vitae, osim stručnih knjiga, da čitam i povijest! Trenutno čitam " Uspon i Pad Trećeg Reicha" od Williama Shirera!
Evidentirano

Komsic
Novak
**

Email
« Odgovor #1 na: 06 Veljače, 2013, 08:42:10 »

Citam 3-4 knjige u 20 dana !obicno si rasporedim tak da imam jednu povjesnu jednu edukativnu ( poljoprivreda , tehnika , zdravalje ,umjetnost , ) i treca mora biti nesto  ekscentricno inace zavlada mi monotonija pa mi se zna desit da bi najradje citao telefonski imenik .Povjest dvorskih luda , p , Biljni svijet Velebita  i Urologija , simptomi i iljecenje, evo to je posljednje i bas su mi sada u autu i danas ih vracam  . Prek vikenda procitao divnu knjigu o nacionalnom parku Krka .
Kupim obicno jednu do dvije knjige mjesecno  , zavisi koliko imam vremena za razgledavanje . Na Jakusevcu i po 10-20 . Popela se moja zbirka knjiga i preko tisucu  i preko 200 kila raznih casopisa . Sve ostalo podizem u gradskoj knjiznici .
Evidentirano

"Vinograd" lat=45.4389044071, lon=15.5314586411
Vocnjak" lat=45.4579361111, lon=15.5569572448
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #2 na: 06 Veljače, 2013, 10:56:51 »

Od ovih edukativnih citam dosta knjiga o ukrasnom i ljekovitom bilju,voćarstvu i vinogradarstvu,misterijama,prirodi...
Volim citat Stephena Kinga,Dana Browna,a od naših obožavam M.J.Zagorku.
Njezina Gordana prepuna naše povijesti, dvorova,kraljeva,dvoboja i naravno spletaka za mene je predobra i mogu je uvijek ponovo citat.
To je dio od onoga što citam,a ponekad mi sve dosadi pa uzmem neki strip Zagora,Mikija,Kapetana Marka i ostale. ;D
Evidentirano
Entuzijast
Novak
**

Virovitica

Email
« Odgovor #3 na: 06 Veljače, 2013, 12:22:54 »

Čitam svašta političke trilere od Ladlama Toma Clancyja povjesne ,dokumentarne,pustolovne Clivea  Cuslera , ratne -tipa Vjetrovi Rata ali najdraža mi je ipak znanstvena fanrastika Clark ,Bredbury, Hajnlayn (svemirski vojnici) .............
Evidentirano

Gdje god imaš mjesta voćkicu posadi a ona će tvoj trud bogato da nagradi.
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #4 na: 06 Veljače, 2013, 12:26:43 »

Entuzijast, jesi čitao od Clancyja, Lov na Crveni Oktobar ( The Hunt For Red October ), knjiga je deset puta bolja od istoimenog filma, high tech knjiga, super je.
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #5 na: 06 Veljače, 2013, 12:29:34 »

Prek vikenda procitao divnu knjigu o nacionalnom parku Krka .

Uh, bio sam tamo, prekrasno, mislim da mi je čak i ljepše od Plitvica, manje je i dostupnije!
Evidentirano

Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #6 na: 06 Veljače, 2013, 13:06:03 »

Meni jedna od dražih Sven Hassel-Oklopnici smrti. :)
Evidentirano
Entuzijast
Novak
**

Virovitica

Email
« Odgovor #7 na: 06 Veljače, 2013, 13:10:20 »

Entuzijast, jesi čitao od Clancyja, Lov na Crveni Oktobar ( The Hunt For Red October ), knjiga je deset puta bolja od istoimenog filma, high tech knjiga, super je.
Naravno to mu je mislim jedna od prvih čitao još JASNA I NEPOSREDNA OPASNOST,DUG ČASTI (novi rat između Japana i SADa pilot civilnog jumbo jeta zaleti se u kongres - 11 9 rekli da je to njegova ideja pročitaj dobra) ZBROJ SVIH STRAHOVA...
Evidentirano

Entuzijast
Novak
**

Virovitica

Email
« Odgovor #8 na: 06 Veljače, 2013, 13:12:41 »

Meni jedna od dražih Sven Hassel-Oklopnici smrti. :)
Čitao i njega ima jedno 4-5 nastavaka strašan pogled na WW2 iz perspektivi njemačkog vojnika u kažnjeničkoj bojni
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #9 na: 06 Veljače, 2013, 15:31:26 »

Hvala svima na dobrim naslovima, nisam, znao no uzet ću to dok budem imao priliku, svakako. Hvala Vam!
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #10 na: 06 Veljače, 2013, 15:47:49 »

Već sam zakapario knjigu diktatori svijeta, Hitler, Staljiin, Pol Pot...
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #11 na: 06 Veljače, 2013, 20:03:45 »

Nedavno sam dovrsio Pjesme leda i vatre od Georga R.R.Martina,sve sam procitao sto je izdao,a i ekranizacija mi je dobro sjela,jedino kaj sam citao u PDF formatu pa su mi oci ispale  ;D pa malo SF-a R.Zelazny npr.njegove Amberske kronike su isto vrh,malo onda zavjera,zabranjene povijesti,piramide,Sitcin,Icke,cak sam i od onog Bosanca koji je "nasao" piramidu sve procitao itd.Citam uglavnom u PDF formatu i marljivo ko hrcak skupljam sve sto me zanima,a natrpalo se toga jedno 6GB  ::)
Mozemo i preko maila mijenjati ak koga to zanima,ja imam svasta,cak i Krautov strojarski prirucnik (zna struka sto je to  ;D )
Evidentirano

Entuzijast
Novak
**

Virovitica

Email
« Odgovor #12 na: 06 Veljače, 2013, 21:03:29 »

R R Martina naravno odlične knjige ali nikad kraja jesi čitao Guy Gavriel Kay-a ima super knjiga-Pjesma za Arbonu ,Lavovi Al-Rasana,Tigana...
Evidentirano

Entuzijast
Novak
**

Virovitica

Email
« Odgovor #13 na: 06 Veljače, 2013, 21:12:36 »

Tad Wiliams -trilogija Sjećanje Tuga i Trn...
Dosta neću vam više dosađivati previše je dobrih knjiga samo je vremana premalo...
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #14 na: 06 Veljače, 2013, 21:18:15 »

R R Martina naravno odlične knjige ali nikad kraja jesi čitao Guy Gavriel Kay-a ima super knjiga-Pjesma za Arbonu ,Lavovi Al-Rasana,Tigana...
Nisam to citao,treba i vremena imati,Martin me zainteresirao kad sam poceo gledati Igre prijestolja,jedva cekam novu sezonu,s tim da bum  moral opet pogledati stare epizode da se ponovo snadjem  ;)
Evidentirano

Str: [1] 2 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!