VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 16:38:42

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2013. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 53 Dolje Ispis
Autor Tema: 2013. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 333604 puta)
Ruki
Novak
**

Email
« Odgovor #585 na: 16 Srpnja, 2013, 09:30:24 »

Imam napad lozne grinje na izrastu (zapercima) tamo gdje je u proljeće bio napad grinje, špricao sam u proljeće sa demitanom i svako špricanje sa sumporom, pa me zanima dali sada špricati sa čim ili to posjeći pa u proljeće krenuti sa sumporom?
Pogledaj pred kraj teksta i ja imam ali akarinozu i planiram ovih dana sa demitanom ici.
http://www.vvvforum.eu/index.php?s=42
Evidentirano
seljakbj
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #586 na: 16 Srpnja, 2013, 11:35:40 »

A da i krajnje je vrijeme za demitan jer mu je karancena 49 dana. Kod mene ima grinje samo na zapercima, budem to malo opštuco i onda pošprico. Prošle godine mi je bilo isto tak sam na zapercima i nisam šprico, i ovo proljeće sam je baš imao dosta. Nema zezancije sa grinom, druge godine od prvog špricanja moram krenut oštro. Nema drugih bolesti, i sad mi grinja uleti, ali borba tek počinje, nema predaje!
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #587 na: 16 Srpnja, 2013, 18:03:36 »

Sumpor i nije baš totalni uništavać grinje,više dođe kao smetalo u njezinom razvoju.Treba na proljeće pratiti kad poćne glavni napad grinje i tad ciljano ići nekim od propisanih sredstava,ne prskati na pamet,tj.preventivno jer se to kod te napasti ne prakticira i nema efekta.Znaći direktno u ćelenku ,kad je primjetiš da poćne djelovati na trsu  :).E,a sad budi pametan jel tretirat il ne.Berba se bliži,a otrov je otrov  :-\
Evidentirano
seljakbj
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #588 na: 16 Srpnja, 2013, 20:27:00 »

Ma išao u proljeće sa demitanom, ali nije ih baš uništio sve, više kao da ih je stopirao u daljnjem razvoju.
Evidentirano
zdrave
Novak
**

Metlika, Slovenija

Email
« Odgovor #589 na: 16 Srpnja, 2013, 20:42:20 »

Da,da, fali nam Thiodan E35. Kada smo njime prskali u ovoj fazi, nije bilo nikakvih problema sa grinjama niti u prolječe.
A i u voćarstvu je bio nezamjenjiv.
Evidentirano
Goc78
Mlađi novak
*

Međimurje/Varaždin

Email
« Odgovor #590 na: 17 Srpnja, 2013, 04:41:08 »

Ponavljam pitanje  ;D
Samo ukratko koji su to EC pripravci kisele reakcije ?

Hvala
Evidentirano

Spil sam svu pamet sveta , sad je ostalo vino
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #591 na: 17 Srpnja, 2013, 09:03:31 »

Ponavljam pitanje  ;D
Samo ukratko koji su to EC pripravci kisele reakcije ?

Hvala

Ako misliš na insekticide, mislim da su svi ukinuti odavno ( diklorvos, heptenofos, fosfamidon, malation). Ostao je jedino dimetoat još u upotrebi ( Chromgor, Rogor, Zagor ). On je isto u toj grupi kiselih insekticida.
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #592 na: 17 Srpnja, 2013, 09:10:31 »

Razor,negdje si prije napisao da je bitna ph tekućine,ak namjeravamo miješati svašta u špric,e pa ubo sam si na ebayu digitalni ph metar za 9USD,tak da pitam za slijedeću sezonu da to isprobam,ak ti nije teško ponoviti reference  ;)

Pisao sam za prihranu, a šta kaniš koristiti? Piše ti za svako sredstvo kretanje pH, sjeti me na zimu.

Slagao sam kod susjeda Oligogreen + Magnesiogreen + Hascon i nije izdržalo. Posude su bile premale za miješanje, a nije odmah ni prskao i pola toga se istaložilo. Zato oprez svima koji to miješate, puno vode, svaki zasebno, slagati špricu za špricu i odmah primijeniti!
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #593 na: 17 Srpnja, 2013, 09:49:28 »

Pisao sam za prihranu, a šta kaniš koristiti? Piše ti za svako sredstvo kretanje pH, sjeti me na zimu.

Slagao sam kod susjeda Oligogreen + Magnesiogreen + Hascon i nije izdržalo. Posude su bile premale za miješanje, a nije odmah ni prskao i pola toga se istaložilo. Zato oprez svima koji to miješate, puno vode, svaki zasebno, slagati špricu za špricu i odmah primijeniti!
Budem  ;D recimo kad bi kombinirao sredstva za zaštitu sa prihranom da više puta ne špricam,izmjerim pH da bude oko 6-7 čini mi se da bi tak trebalo biti i  to sam te i zapravo pitao da si pojednostavnim postupke,zapravo svrha je da manje radim,a efekat bude isti  ;D ;)
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #594 na: 17 Srpnja, 2013, 12:25:54 »

Budem  ;D recimo kad bi kombinirao sredstva za zaštitu sa prihranom da više puta ne špricam,izmjerim pH da bude oko 6-7 čini mi se da bi tak trebalo biti i  to sam te i zapravo pitao da si pojednostavnim postupke,zapravo svrha je da manje radim,a efekat bude isti  ;D ;)

I mene ovo zanima,ali od kad sam puko folifertil-t i cuprablau skupa po maslinama i ništa se nije dogodilo sve više sam uvjeren da večina sredstava za lug i prihrana idu skupa!!!
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #595 na: 17 Srpnja, 2013, 20:56:09 »

Folifertil nije ozbiljno sredstvo za prihranu, kao ni fertine, to je kao da se voziš s autom sa drvenim kotačem umjesto gume.
Evidentirano

Ruki
Novak
**

Email
« Odgovor #596 na: 17 Srpnja, 2013, 21:00:37 »

I mene ovo zanima,ali od kad sam puko folifertil-t i cuprablau skupa po maslinama i ništa se nije dogodilo sve više sam uvjeren da večina sredstava za lug i prihrana idu skupa!!!
Zar lug nije naziv za pepelnicu-onda se tu cuperblau ne uklapa. ???
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #597 na: 17 Srpnja, 2013, 21:07:38 »

lug, pepelnica je jedno te isto!
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #598 na: 17 Srpnja, 2013, 21:39:50 »

Zar lug nije naziv za pepelnicu-onda se tu cuperblau ne uklapa. ???

Pa lipo sam napisa "po maslinama",to je bilo nenamjerno provavanje,pitan za sredstva tipa kvadris,falkon,cristal,sistan a ne direktno za bakar jer bakrom ne polijen lozu.
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #599 na: 17 Srpnja, 2013, 21:42:31 »

Folifertil nije ozbiljno sredstvo za prihranu, kao ni fertine, to je kao da se voziš s autom sa drvenim kotačem umjesto gume.

To mi je bilo dostupno u mojoj poljoapoteci,a znam i sam da o prihrani moram još puno učiti ovdje kod nas to niko ne koristi,i da meni je za masline pomoglo u ove dvi godine su više narasle nego u prošlih četiri.
Evidentirano
 Str: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 53 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!