Dosad za pepelnicu koristio thiovit jet, trapez(1x), Collis(2x), vivando(2x)! Interesira s čim bi još mogao protiv pepelnice, normalno da ne ponavljam aktivnu tvar s ovima koje sam već dva put koristio! Još dva do tri prskanja s nečim protiv pepelnice bi bilo dovoljno Molim pomoć!
Ja sam za ovu godinu (iskreno vjerujem),ispucao što sam imao iz jaćeg arsenala.Juće :Galben C + Vivando + Chromosul po svemu,te po zoni grožđa Teldor.Za kojih 20-tak dana planiram bacit Cuprablau Z + Chromosul,te oko 10.08. još jednom Teldor po grožđu i to će biti to za ovu godinu.Nadam se da neće biti tuće,jer onda bi se plan morao malćice izmjenit Znači vivandu mogu dodat thiovit ??Ja imam plan sad acrobat+Vivando i dodat thiovit kao i ti! I po grožđu cantus+avaunt, jel je savjetodavna(kc-kž županija) pisala da je početkom 7 mj zabilježen let moljca
možda griješim ali Eduard ne prati vremensku prognozu pa zato puca sistemike. Otkako je kod nas u udruzi predavanje održao dr. Boris Puškar više se bavimo meteorologijom a manje prskanjem i stvar šljaka super. Naši stari su imali praksu "poslije kiše prskanje makar do koljena blato gazio" . otkako pratimo prognozu i prskamo pred kišu, pjesma, broj prskanja smanjen a vinogradi ko slika
Pratim ja vremensku prognozu, i da ti pravo kažem, špricao sam do sad sveukupno 7 puta(ukljujuči zimsko), što smatram da nije puno! Razlika u danima za kontaktne mi je 10-12 dana, a za sistemike 14 dana! Ustvari špricao sam točno dan, dva, tri poslije preporuke savjetodavne službe kc-kž županije,i tako ću i dalje, jer mi se to za sada pokazalo dobro, tak da ne mislim da sam u nečem pretjerao !Imam mladi vinograd, pa ga "možda" malo preveć pazim , ali u granicama normale! Nisam koristio ni akaricide ni insekticide, tek ću sad po preporuci savjetodavne za moljce!
ok,, ja sam do sada išao tri puta sa sistemikom. može bit da je kvaka i u tome što je kod nas u Brodu (barem dio gdje sam ja) ova godina idealna. raketaši rade svoj posao, kiše dovoljno baš kada zagusti i sve 5.
Blago tebi! Mi na našem području imamo postavljen CDA uređaj, sa koje savjetodavna uzima podatke i daje preporuke za zaštitu! E sad, dal CDA uređaji pretjeruju,kao što je i Razor pisao, te nam daju nekakvu krivu sliku o stvarnom stanju! Baš sam brojil preporuke od PSS-a, i ima 8! Zvuči nestvarno, s obzirom kakva je "dobra" godina