To je čisto pretjerivanje! Signum bi ti bio dosta za sve tri bolesti, a moljaca 2.gen. još nema!!!
Pisali lani, nije registriran kod nas, ali okolo je. Kao Cabrio top + Cantus, kombinacija piraklostrobina i boskalida , 0,1 - 0,15% po zoni grožđa! Možeš i pojačati malo s polyramom
2 reda mi sticajom okolnosti i kvarovima mehanizacije bježe već mjesec dana sa zaštitom. Nema bolesti, na 100 listova ako jedan ima pikicu peronospore, na grozdu ništa! Ne znam šta se dešava, no vidio sam i na zapuštenim vinogradima da nema previše bolesti. CDA isto pretjeruje. Prvo je bila hladnoća sa kišom, pa izuzetna vrućina, pa opet izuzetno hladne noći protekli tjedan. Ne paše teti peronospori nikako Mislim preskočiti sve i krenuti nakon ozbiljnije kiše na bakreni sistemik, Curzate B! Ostat će mi kila Acrobata nenačeta za iduću godinu, šta sad Druga opcija mi je ako se nastavi ovakvo vrijeme i slab razvoj bolesti, direktno bakar i sumpor na lišće i signum po grožđu uz runnera, avaunta, coragena ili affirma za moljca kad se javi!
Aha... ok hvala, imati ću to u vidu za idući put. Sumialfa nije bila namijenjena za grožđanog moljca već za američkog cvrčka. Naime, dobio sam mail od Savjetodavne službe da bi bilo potrebno na području Križevaca provesti suzbijanje ličinaka istoga pa sam zato koristio Sumialfu.Evo citata:"U vinogradima gdje su vidljivi simptomi zlatne žutice vinove loze, a osobito na području Križevaca gdje je navedena fitoplazmoza potvrđena ranijih godina, potrebno je obaviti usmjereno suzbijanje ličinki američkog cvrčka. Za tu namjenu su u Hrvatskoj registrirani insekticidi Actara 25 WG, Sumialfa 5 FL, Nurelle D i Chromorel-D."Inače kod mene na bregu ekipa je prilično u panici oko fitoplazmoze pa svaki put kad špricaju dodaju neki insekticid da unište am. cvrčka. Po meni je to potpuno van pameti pa sam im rekao da ću ići u prskanje protiv cvrčka u skladu s preporukom PSS-a, ali oni i dalje po svome. A meni se neda svađati.
Razor :Mislim preskočiti sve i krenuti nakon ozbiljnije kiše na bakreni sistemik, Curzate B! Ostat će mi kila Acrobata nenačeta za iduću godinu, šta sad TongueDruga opcija mi je ako se nastavi ovakvo vrijeme i slab razvoj bolesti, direktno bakar i sumpor na lišće i signum po grožđu uz runnera, avaunta, coragena ili affirma za moljca kad se jav******************************************************************Je,mene je teta jučer u čudu gledala kad sam kupil bakreni sistemik i reko da idem za par dana s njim ,kao ono to vam je ful prerano nek idem još s nećim drugim iz ponude..no reko fala lepa!
Ekipa jel bi bilo dobro danas-sutra spricati vezano za najavljene padaline u duzem roku pocev od petka i trenutnu fazu laganog zatvaranja grozda?