u ovim vrućinama za moljca (malčice prolistaj),a Fastak nije među njima za trenutaćno vremensko stanje.Insekticidi:(moljac)Avaunt, Runner, Laser, Baturad i ostali BT grupe, Reldan, Lino Piretroidi brzo ishlapljuju na većim temperaturama:U piretroide spadaju : Alfa, Astro, Beta Baythroid, Decis, Direkt, Fastac, Icon, Karate, Karate Zeon, Karis, King, Lambda, Rotor, Sumialfa, Vantex.
Usput, hvala na informacijama... bio sam u chromosu i laser 50 ml košta 144 kn?!?!Pa tko to more platiti?Ima li nešto po normalnim cijenama...?
Smanjite malo regionalne tenzije, gledajte radije prema prvoj cikloni nakon ove vrućine jer će biti opaka. Svima je vruće, posla ima u vinogradu, a teško se može nešto napraviti u ovakvim paklenim uvjetima. Nakon cvatnje, prekinuo sam zaštitu na tabli i frtalj, jer nema potrebe! Temperatura je danas bila 35°C u hladu, do vraga U 11h već je bilo 31, a u 7h ujutro 26, toliko o bolestima. Vozio sam se okolo, po tim uvjetima, popio preko 5 litara tekućine, svega i svačega!
Vruće je!! U 2 dana (u jutro od 5 do 10) pripremio sam trseve za špricanje koje bude sutra (rano).Kad sam prolazio, opet razočaranje sa oplodnjom Sauvignona. Kaj se može (idemo dalje).Utjeha je da je ipak bolje nego lani.Tko želi može prokomentirati par fotki (http://www.vvvforum.eu/index.php?topic=158.690).Nego, za sutra sam planirao: Forum Star+Collis (prvi put ove godine idem s tom kombinacijom)+ eventualno insekticid (jer sam primjetio par pregriznutih grozdića) i prihrana.PITANJE: da li već režete (kratite) vrhove?
Haha,istina,kaj si ujutro napravio do 10h to je to,mozes samo u kucu u hladovinu,sad u 17,45 termometar mi na terasi pokazuje 36C,kaj da radim jedino poslije 9 navecer,bateriju na glavu i u vinograd Ciklona,velis,daj boze da se parkira iznad nas barem mjesec dana,dal bude leda,ko zna,ionak je svejedno kad nemamo raketa
Ciklona,velis,daj boze da se parkira iznad nas barem mjesec dana,dal bude leda,ko zna,ionak je svejedno kad nemamo raketa
Ma, neda se raditi od komaraca navečer. Moj radni dan izgleda ovako:1. dignem se u 4.30 da bi krenul raditi u 5 (bilo u vrtu bilo u vinogradu)2. od 5 do 6 napadaju me i kolju komarci3. od 6 do 7 neke mušice uleću mi u uši i usta !??!?!4. od 7 je već toliko sparno da se cijedi sve s mene5. od 9 me napadaju obadi6. u 11 pozdravim se sa svima i čekam kasno popodne(a navečer se ponavlja 2. i 3.)