Uh. a ja sam mislil sutra Mankozeba i Crystala. Rivala kasnije. Greška?
Redosljed mješanja sredstavaSL – vodotopivi koncentratSC,KS,FL – koncentrirana suspenzijaWP – močivo prašivo,koncentrat za suspenzijuWG,WDG,DF – disperzirajuće mikrogranuleSE – emulzijaEC – koncentrat za emulzijuEW – tekuća koncentrirana emulzija ovo ja imam,valjda je ok
Prošle godine sam napisao kako sam imao problema s lozinom stjenicom, na jednoj maloj parceli blizu šume. Tretirao sam insekticidom Dali (isto kao i Confidor), koji us se, prema Šubiću, uz ine insekticide iz te "ušoidne" skupine, pokazali efikasnim. I jesu, ove godine zasada nema traga stjenici. No, zapisao sam to u svoj dnevnik zaštite, došla je inspekcija i zabranila mi korištenje istoga u vinogradu. E sadašećer za kraj - nakon godinu dana i ja i moja tvrtka dobili smo poziv na sud u svojstvu okrivljenika zbog korištenja tog insekticida na površini od 0,18 hektara! Osjećam se kao u Kafkinom Procesu (ako se istoga još sjećate), naprosto ne mogu vjerovati, osobito stoga što si dajem golem trud oko ispravnog i svrsishodnog korištenja zaštitnih sredstava, da za takvo što možeš završiti na sudu. I da, za lozinu stjenicu nema registriranih sredstava. To je kao da završiš na sudu u 19. st. jer si koristio bakar za nove bolesti u vinogradu! Ima li tko kakva iskustva s takvim nebuloznim sudskim procesima?Moram priznati da mi ovaj poziv ubija i zadnje mrve entuzijazma vezanog uz bavljenje nekom poljoprivrednom djelatnošću u ovoj suludoj banana državici.