Juce spricao vinograd i iznenadio se ( ponovo ) koliko mi stete pravi gusjenica . Molio bih pomoc , cime tretirati samo napadnute trseve . Primjetio sam tamo gdje napada to su 3-4 trsa u istom redu pa 50-ak metara nista pa onda opet 2-3 trsa .
Jučer šprical Antracol+Chromosul+Demitan. Baš me zezaju grinje, par trseva mi jedva krenulo, a na ostalima se vidi na lišču da je grinja u pitanju.Išal sam u vunastom pupu 1% Chromosul, a možda bolje da sam išal s uljem ili jačom koncetracijom sumpora, al već je bilo nešt zelenog vrha pupa pa sam smanjil koncetraciju sumpora. Prošle godine sam stavil sumpor u skoro svako špricanje kad nisu bile previsoke temperature. Nisam do sad imal problema s grinjom. Ma bude to ok, jutros sam išal s s drinom...
Sutra spricam. Antracol + chromosul + rotor. Dobro izgleda ali neki vrag mi jede mladice, izgleda kao da je odrezana.
Piše u uputama da ide za lozu od 1,5 do 2 l na hektar a na hektar se obično računa 1000 l vode pa ja računam da su 2l daconila = 2000 ml podjeljeno sa 1000 l vode izađe 2ml daconila na 1 l vode ako smanjujes potrošnju vode po hektaru količina preparata bi trebala ostati ista kao da radiš sa 1000l/he. Tak sam ja nekak ukapiral ima ti na forumu negdje pod zaštitom točne formule za izračun koncentracije pa malo pogledaj može bit da je tamo sve puno bolje objašnjeno.