VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
19 Lipnja, 2026, 18:32:59

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  O nama
| | |-+  Nabava sadnica voćaka i vinove loze
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
Anketa
Pitanje: Kupujete li više sadnice voćaka i vinove loze u:
Registriranim rasadnicima
Trgovinama poljoprivrednom opremom
Trgovackim centrima
Sajmovima

Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: Nabava sadnica voćaka i vinove loze  (Posjeta: 3074 puta)
Siki
Novak
**

Email
« na: 27 Prosinca, 2012, 10:51:10 »

Kupujemo li više sadnice u registriranim rasadnicima,poljoprivrednim trgovinama,trgovackim centrima,sajmovima...i kako smo zadovoljni sa sadnim materijalom?Puno puta sam kupio sadnicu koja je na kraju bila sasvim kriva sorta,a pogotovo kod cijepova vinove loze pa sad pažljivo biram mjesta gdje cu šta kupiti.Ovdje možemo pisati o vlastitim iskustvima i možda skrenuti pozornost na neka mjesta koja bi zbog nacina držanja sadnica vocaka i cijepova vinove loze trebalo izbjegavati.
Evidentirano
blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #1 na: 27 Prosinca, 2012, 11:03:58 »

Uvijek nastojim kupovati kod "brandova", dakle kod registriranih rasadnika. Jer,vodim se mislju da 20 kn ustede se na kraju uvijek pokaze najskuplje! (losa sadnica, kriva sorta ... da ne govorim o ulozenom vremenu i trudu od nabavke sadnice, sadnje i sl...). I da ljudi koji se time bave, drze do svoje struke.

Nazalost, dogodilo mi se da sam propisno nasadjen kod "branda" - govorim o Ivkovic centru. Uvaljana mi je kriva podloga za visnju (mahaleb na ovim podrucjima ?!?!), te kriva sljiva (tu sam kriv i ja jer nisam bio u tom trenutku dovljno informiran!).

Drugi brand - Fragraria (Kupinecki kraljevac) - kupio sljivu, ono sto mi se svidjelo jest da je bila kontejnerirana - lako i ugodno saditi sadnicu kad je u posudi. Jel prava sorta, vidjet cemo za par godina  ;D
Evidentirano

Brckovljani
 Str: [1] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!