Prvo prskanje ribizla je bilo s nordoxom i bijelim uljem,prije par dana sam primjetio zelene uši i prskao sam prekjučer s mospilanom međutim nije pomoglo,uši su ostale dok vidim da ih na krušci više nema.Pola peteljke je već golo plodovi padaju.Možda leži problem u sadnicama:Made in ®ižek.
kolko sam ja tu primjetio, nekako mi te uši najbolje rješava onaj prašak Neopitroid.Posolim po njima i otpadnu.
ma,ne solim ja cijeli grm,već samo one mladice pri vrhu koje su napadnute i to ju izokrenem tak da posolim sa unutrašnje strane,pod lišće,a ne po plodovima,kužiš
Molim vas koji imate posađeno da mi preporučite sortu ogrozda koja je samooplodna i koju bi bilo dobro imati.Lani sam posadila ribiz sorte rosenthal i wellington. Kažu najbolje sorte i koje su oprašivaći jedan drugome. Rosenthal je barem meni bio okusa fujbljak, dok mi se je welington svidio. Problem je u tome kaj sam ja posadila 5 rosenhtala i dva wellingtona. Mjesta još imam i sad bi kupila još pet wellingtona, pa bi valjda bilo za nekakav pekmez ili sok. Malo sam se raspitivala svi samo guraju rosenthal. Da li netko zna gdje bi mogla kupiti kvalitetne sadnice ribizla wellington?
Makida, nepostojeći su ti linkovi na slike!!!
Skratiti na dva do tri pupa sve grančice, da se ojača grm.