Upitna zaštita od botritisa.Da li imate slična iskustva kao i ja. Naime, vinograd mi je zahvatio u dobroj mjeri botritis. Još ću odgađati berbu dok god budem mogao.Zaštita od botritisa ove godine je bila slijedeća:Prije cvata: quadris - komponenta za botritis1. poslije cvata: teldor2. poslije cvata : ronilan2.8. Swich nakon tjedan dana prva pojava botritisa, što je uzrokovalo cijelu mobilizaciju obitelji i skidanje lišća u zoni grožđa14.8. Swich - sad bi botritis trebao stati, ali vidi za čudo, prošlo dva tjedna a ništa, već bolest ide daljePitanje svima sa znanjem i/ili iskustvom:Da li nakon toliko tretiranja s botricidima (a oni su daleko najskuplji u cijeloj priči) bolest i dalje ide? Da li Swich uopće vrijedi upotrebljavati (80g - 157 kn)? Koliko košta Swich mislim da bi trebao puno bolje djelovati, a on uopće ne djeluje. Kupljen u poljoapoteci, originalno pakiranje, ovogodišnja proizvodnja.Jako sam razočaran Chromosom, tj Swichem. Ostale bolesti nemam. Molim vas komentare i da li i vi imate takva iskustva.
Osim toga ti nemaš šta čekati s berbom silvanca i pinota do iza 20.09. Već ga ovaj vikend kod mene beru!!
Ovak imam 2 hektara vinograda i na proljeće dizem jos 3 hektara mladoga. Dakle imam ga dosta. Zanima me jel ima netko iskustava sa borovom smolom i hepoksidnim smolama?? Čuo sam da to nije bas legalno mjesati u materijal. Ivo Enjingi sprica samo 3 puta godisnje sa bakrom i sumporom i dodaje hepoksidne smole, ali zar to nije ilegalno. Da li to netko od Vas radi ili zna stogod o tome.
Quote from: soundofsilence on 07 Listopada, 2007, 18:21:40Ovak imam 2 hektara vinograda i na proljeće dizem jos 3 hektara mladoga. Dakle imam ga dosta. Zanima me jel ima netko iskustava sa borovom smolom i hepoksidnim smolama?? Čuo sam da to nije bas legalno mjesati u materijal. Ivo Enjingi sprica samo 3 puta godisnje sa bakrom i sumporom i dodaje hepoksidne smole, ali zar to nije ilegalno. Da li to netko od Vas radi ili zna stogod o tome.raspravljali smo o tome vec ove godine na zastitnim sredstvima. preparat se kod nas gotovo i ne moze nabaviti ali nekolicina nas ga je upotrebljavala.
Quote from: Ivan on 07 Listopada, 2007, 23:42:45Quote from: soundofsilence on 07 Listopada, 2007, 18:21:40Ovak imam 2 hektara vinograda i na proljeće dizem jos 3 hektara mladoga. Dakle imam ga dosta. Zanima me jel ima netko iskustava sa borovom smolom i hepoksidnim smolama?? Čuo sam da to nije bas legalno mjesati u materijal. Ivo Enjingi sprica samo 3 puta godisnje sa bakrom i sumporom i dodaje hepoksidne smole, ali zar to nije ilegalno. Da li to netko od Vas radi ili zna stogod o tome.raspravljali smo o tome vec ove godine na zastitnim sredstvima. preparat se kod nas gotovo i ne moze nabaviti ali nekolicina nas ga je upotrebljavala.Pozdrav Ivane,izgleda da se pojavio uvoznik i kod nas za NU-FILM 17, evo link http://www.fitopromet.hr/novosti.php .
I koja su vasa iskustva s time? naravno oni koji su to radli?P.S. naime jos jedno pitanje da li ima netko od vas SANDOFAN.....plaćam ga u zlatu
Sandofan..e ta dobra stara vremenaaaa....cccc, to ti je preparata kojega nema na nasem tržistu već cccaaa5 godina. to je bilo nesta savrseno za plamenjacu. A onda ga vise odjedanput nema iz meni nepoznatih razloga.
Sandofan.. e ta dobra stara vremenaaaa.... cccc, to ti je preparata kojega nema na nasem tržistu već cccaaa 5 godina. to je bilo nesta savrseno za plamenjacu. A onda ga vise odjedanput nema iz meni nepoznatih razloga.