Da, objavili su i za Sisacko-Moslavacku... i to kratko nakon sto sam ja postao, tja, bolje da nisam... A cuj, u Zagrebu je cijelu noc i dobar dio dana pljustalo, a vinograd je u Moslavini. Dok ne dodjem tamo i ispitam susjede, necu znati. Zapravo, Ivane, si tu? Je li padalo kod nas u Popovaci?Za LASER Chromos kaze "kontaktno želučani insekticid iz grupe naturalita"... Zbog ovih kisa ne bih riskirao tako da cu ponoviti tretiranje samo po grozdicima. Mislim da mi ga je bas toliko jos ostalo u bocici.
Mogu bakrena sredstva, posebno kombinacija sistemik + bakar. I ja ću danas popodne!Sumpor i neki sistemik za pepelnicu.Stavi za moljca nešto( bilo koji), 2.generacija je tu, a za botrytis ako si prskao prije zatvaranja grozda, onda čekaj šaru.Ako nisi, još stigneš bez obzira na to šta se grozd zatvorio, ali onda samo sistemici pomažu. To ti je jedino pirimetanil ( Mythos, Cezar, Botryl) i Switch. Switch iako je sistemik i to dupli, čuvaj za kraj u šari, mada možeš i to, smije se 2 puta u godini koristiti!
Razor,jel se može miješati falcon i basudin?Evo što piše sa bayerovih stranica.."ne preporučuje se miješanje sa preparatima na osnovi triazamata, karbamatnim insekticidima, malationom, fosalonom, metildationom, propargitom, heptenofosom, triklorfonom, diklorvosom, folpetom i kaptanom."Čini mi se da može
Quote from: Razor on 29 Lipnja, 2007, 00:22:46Mogu bakrena sredstva, posebno kombinacija sistemik + bakar. I ja ću danas popodne!Sumpor i neki sistemik za pepelnicu.Stavi za moljca nešto( bilo koji), 2.generacija je tu, a za botrytis ako si prskao prije zatvaranja grozda, onda čekaj šaru.Ako nisi, još stigneš bez obzira na to šta se grozd zatvorio, ali onda samo sistemici pomažu. To ti je jedino pirimetanil ( Mythos, Cezar, Botryl) i Switch. Switch iako je sistemik i to dupli, čuvaj za kraj u šari, mada možeš i to, smije se 2 puta u godini koristiti!ja sam jučer sabithane + galben c. danas sam mislil teldor + match. ali ak ti kažeš da je grozd zatvoren, a prije dva tjedna sam sa cantusom onda sad nema smisla sa teldorom?
Pravilna je jedino upotreba preparata po jedinici površine (uzevši u obzir lisnu masu) dok su koncentracije prošlo svršeno vrijeme. Mislim, nisu još nažalost, ali većina grešaka dolazi od tuda.
i još jedno pitanje: ima li sad smisla špricati sa Nordox-om protiv plamenjače? Znam da se njime šprica u ranijim fazama, ali zanima me ima li nekih ograničenja/razloga zašto ga sad ne koristiti?hvala
Nordox je odličan preparat, ali je preventivni, tj. ak već imaš zaraženo peronosporom neće te spasiti uostalom pročitaj malo forum imaš dosta postova o tome, a i na početnoj stranici ti piše o tome npr. http://www.vvvforum.eu/index.php?s=28
QuoteNordox je odličan preparat, ali je preventivni, tj. ak već imaš zaraženo peronosporom neće te spasiti uostalom pročitaj malo forum imaš dosta postova o tome, a i na početnoj stranici ti piše o tome npr. http://www.vvvforum.eu/index.php?s=28hvala ZagoracZaraze nema, tak da onda znači može Nordox. Inače nastojim pročitati forum prije nego postavljam pitanja, ali dosta toga ima pa je teško uvijek sve pronaći. idem sad v trsjepozdrav