VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 22:23:33

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2007. - Prskanje (zaštita vinograda)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 24 Dolje Ispis
Autor Tema: 2007. - Prskanje (zaštita vinograda)  (Posjeta: 147277 puta)
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #150 na: 30 Svibnja, 2007, 17:21:17 »

Prošli put sam Forum star + Collis + Reldan, a sad bi Forum star + Collis + Ronilan, jel' to OK?

i znači moral bi već danas, sutra pošpricati?

Pošpricaj ovih dana ! Ne treba ti Ronilan, dok imaš Forum Star ili Collis. Forum Star ( folpet u njemu) djeluje u ovoj fazi i na botrytis!
A, i Collis ( boskalid) ti djeluje  na botrytis, ne samo na pepelnicu!
Ne znam jel si shvatio, sva tri preparata ti sprečavaju botrytis u ovoj fazi, a dosta ti je jedan! Nema potrebe sva tri koristiti.
Rađe si baci Acrobat MZ i Collis ili Forum Star i Stroby.
Možeš i Forum Star + Collis, ali velim oba dva ti djeluju na botrytis, a Ronilan je treći.

a čime preporučaš? meni je isto 14 dana ???

Imaš tu već dosta kombinacija prije ovog posta, i na samom portalu pod preporuke!!!
Ne bakar i sumpor, a sistemike si odaberi po želji za peronosporu, pepelnicu i botrytis!
Nećeš pogriješiti ako pogledaš Bayerov ili Chromosov program, a možeš pogledati i ovdje :
http://www.vvvforum.eu/index.php?topic=434.0
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #151 na: 30 Svibnja, 2007, 20:21:06 »

Ne znam imam li razloga za zabrinutost.. prskanje sam obavio prije cvatnje prije 11 dana Ridomil combyem+Folicur, sutra namjeravam prskati s istom kombinacijom. U ova četiri dana palo je 38 mm kiše s tim da je oborine bilo svaki dan tako da je list bio gotovo neprestano vlažan uz temperaturu zraka između 14-21 °C te vlagu iznad 65 %.
Vinograd je zdrav za sada.
Ne volim ga ostavljat bez zaštite dulje od 9-10 dana u ovoj fazi tak da me pravo strah što će biti.
Evidentirano
INGI
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #152 na: 31 Svibnja, 2007, 06:31:02 »

Prošli put sam Forum star + Collis + Reldan, a sad bi Forum star + Collis + Ronilan, jel' to OK?

i znači moral bi već danas, sutra pošpricati?

Pošpricaj ovih dana ! Ne treba ti Ronilan, dok imaš Forum Star ili Collis. Forum Star ( folpet u njemu) djeluje u ovoj fazi i na botrytis!
A, i Collis ( boskalid) ti djeluje  na botrytis, ne samo na pepelnicu!
Ne znam jel si shvatio, sva tri preparata ti sprečavaju botrytis u ovoj fazi, a dosta ti je jedan! Nema potrebe sva tri koristiti.
Rađe si baci Acrobat MZ i Collis ili Forum Star i Stroby.
Možeš i Forum Star + Collis, ali velim oba dva ti djeluju na botrytis, a Ronilan je treći.

a čime preporučaš? meni je isto 14 dana ???

Imaš tu već dosta kombinacija prije ovog posta, i na samom portalu pod preporuke!!!
Ne bakar i sumpor, a sistemike si odaberi po želji za peronosporu, pepelnicu i botrytis!
Nećeš pogriješiti ako pogledaš Bayerov ili Chromosov program, a možeš pogledati i ovdje :
http://www.vvvforum.eu/index.php?topic=434.0

hvala na pomoći. ovo da ne stavljam ništa protiv moljca ovaj put je OK?
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #153 na: 31 Svibnja, 2007, 10:42:15 »

Prvu generaciju si potamanio, sad čekaj drugu iza zatvaranja grozda otprilike, prati preporuku HZPSS za let 2. generacije u tvojoj županiji, nema potrebe svaki put stavljati insekticid, a nije ni dobro.
Evidentirano

INGI
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #154 na: 01 Lipnja, 2007, 06:27:15 »

Prvu generaciju si potamanio, sad čekaj drugu iza zatvaranja grozda otprilike, prati preporuku HZPSS za let 2. generacije u tvojoj županiji, nema potrebe svaki put stavljati insekticid, a nije ni dobro.

evo, prema tvojim preporukama sam jučer pošprical sa Forum star+Collis. nisam primijetio nikakve bolesti, vinograd je u cvatu.

prije slijedećeg špricanja ću morati poštucati, jer je več izraslo ko ludo.
Evidentirano
vule
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #155 na: 02 Lipnja, 2007, 06:39:11 »

Pozdrav! Primjetil sam zapredene grozdiće, a špricano je protiv moljca, je li to več 2. let ???
Podravina okolica Ðurđevca
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #156 na: 02 Lipnja, 2007, 11:50:54 »

Pozdrav! Primjetil sam zapredene grozdiće, a špricano je protiv moljca, je li to več 2. let ???
Podravina okolica Ðurđevca

Nije, to je obično 1. generacija. Ne pojavljuju se svuda jednako. Prskaj opet!
Evidentirano

vule
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #157 na: 07 Lipnja, 2007, 20:50:42 »

Pozdrav! Kaj preporučate za špric posle cvatnje i rezanja iznad gornje žice ???
Vule
Evidentirano
vinoljubac
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #158 na: 08 Lipnja, 2007, 12:40:22 »

Mene isto zanima, pa radi toga isto tako molim za savjet, dali je pametno već sad u ovoj fazi rasta početi sa rezanjem vinove loze iznad gornje žice s obzirom da je cvatnja završila ili da se još pričeka. Mladice su veličine 0,5-1 m iznad žice. Isto tako me zanima, a tiče se cijepova koje sam posadio ovu godinu. Naime, popunjavao sam praznine i izbacivao stare čokote koji ne rode više, pa su mi se mladi cijepovi nalaze između ostalih čokota. S obzirom da se prska sa sistemicima i htio to ili ne htio poprskaju se i ti mladi trsevi. Dali je to dobro za njim, dal bih trebao tako i raditi ili da izbjegavam prskanje sa sistemicima po njima?
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #159 na: 10 Lipnja, 2007, 21:30:41 »

Mene isto zanima, pa radi toga isto tako molim za savjet, dali je pametno već sad u ovoj fazi rasta početi sa rezanjem vinove loze iznad gornje žice s obzirom da je cvatnja završila ili da se još pričeka. Mladice su veličine 0,5-1 m iznad žice. Isto tako me zanima, a tiče se cijepova koje sam posadio ovu godinu. Naime, popunjavao sam praznine i izbacivao stare čokote koji ne rode više, pa su mi se mladi cijepovi nalaze između ostalih čokota. S obzirom da se prska sa sistemicima i htio to ili ne htio poprskaju se i ti mladi trsevi. Dali je to dobro za njim, dal bih trebao tako i raditi ili da izbjegavam prskanje sa sistemicima po njima?

Nemoj to radit, sistemik (kao sredstvo) je čak i slabiji otrov od npr. jednog bakra! Baš njih i treba prskati sa sistemicima zato jer su mladi listovi najpodložniji bolestima, a nema ih previše na mladim trsima.
Pošto su listovi blizu zemlje, od desetak cm na više, puno ih više napada bolest.
Slobodno reži iznad gornje žice, jer ako pustiš i tako će ti se preklopit na susjedni red!

Pozdrav! Kaj preporučate za špric posle cvatnje i rezanja iznad gornje žice ???
Vule

Ne bi preporučivao napamet, ne volim reklamirati sredstva, ovisi jel imaš bolesti i koliko. To ti je puno bitnije.
Sistemik + kontaktni, a izbora imaš mali milijon!
Evidentirano

vule
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #160 na: 10 Lipnja, 2007, 23:00:17 »

pozdrav!
Pošprical sam forum + anvil + chromosul + fastac
Ak ne dobro, kritika važi.
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #161 na: 10 Lipnja, 2007, 23:04:44 »

pozdrav!
Pošprical sam forum + anvil + chromosul + fastac
Ak ne dobro, kritika važi.

U redu ti je kombinacija!
Evidentirano

INGI
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #162 na: 11 Lipnja, 2007, 06:24:59 »

sad bi poštucal. zadnja dva šprica su bila forum star + collis. sad bi rival + topas+cromosul+ronilan. predzadnji put sam sa insekticidom, neznam dal da sad stavim ili ne?
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #163 na: 11 Lipnja, 2007, 09:16:27 »

Ne bi preporučivao napamet, ne volim reklamirati sredstva, ovisi jel imaš bolesti i koliko. To ti je puno bitnije.
Sistemik + kontaktni, a izbora imaš mali milijon!

ajde ajde, preporuci covjeku, tak i tak reklamiras sredstva.. ;D
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #164 na: 11 Lipnja, 2007, 12:00:48 »

Samo ti nastavi reklamirati ;D ,nego kad sam već tu  ;D, za podkraj tjedna kombinacija Melody Duo+Falcon ili Folicur+ botricid (treba?)+insekticid (da ili ne, ti si stavio, HZPSS zasad ne spominje). Druga kombinacija Ridomil Gold Combi + Stroby + botricid. Jedino od toga imam doma Stroby i insekticid, a po ostalo moram u nabavu pa kaj veliš? Eventualno bi u ovoj fazi kad ne špricam samo po grožđu uzeo protiv botritisa Sumilex koji je dosta jeftiniji, a kasnije onda Teldor, Cantus ili Switch.
Evidentirano

Str: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 24 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!