Imam nešto malo pinota bijelog lani zasađenog. Imao sam nešto problema sa grinjama akarinoze, pepelnicom i crnom pjegavosti, pred dva tjedna sam ga pošpricao sa cuprablau z. Kako su pupovi počeli bubrit namjeravao sam ga proć sa cuprablau z još jednom al neznam šta da stavim protiv grinja. Oleo ultracid baš mi i nije dostupan.
pozdrav svima!vi ste to sve lijepo više puta objasnili. ali ja ipak naznam sa čim i kad pošpricati.prije nekih dva mjeseca sam nakon obrezivanja pošprical sa cuperblaom i chromosulom. jučer sam završil vezanje i vidim da je krenula vegetacija, ima ponegdje več preko centimetra dugih otvorenih pupova. po mojem bi sad pošprical oleoultracid + cuprablau, ali nema oleoultracida.kaj sad napraviti? počekati da još malo potjera pa folidol ili bijelo ulje nordox i moris?
Jos je vunasti pup i pospricao sam sa Caffarom a prije 15 dana sa crvenim uljem. Sada idem na 2 tjedna u slavoniju pa cu kada se vratim opet s necim , vjerovatno delan 700 (njega imam). Valjda bude dobro, "moji " zagorci jos nisu nikako spricali. Jos me budu proglasili za coprnjaka kaj stalno nekaj copram po trsekima ha, ha ! A i ti si izgleda vkv coprnjak.
cuperblau( ili nordox) + bijelo ulje + neki insekticid (možeš moris, možeš i astro), imaš i drugu kombinaciju ako su ti već počeli izboji rasti :neki organski kontaktni fungicid( polyram, delan, antracol, kaptan, dithane, star) + global + sumpor sc formulacije. Sve ti ovisi o stadiju rasta vinove loze. Meni je u fazi vunastog pupa, pa ću još malo pričekati pa dok se počnu otvarati napasti s oleom i cuperblauom!
cuperblau( ili nordox) + bijelo ulje + neki insekticid (možeš moris, možeš i astro), Sve ti ovisi o stadiju rasta vinove loze. Meni je u fazi vunastog pupa, pa ću još malo pričekati pa dok se počnu otvarati napasti s oleom i cuperblauom!