novi cijenik za 2010. reklamni sam predstavnik firme Novaplast http://novaplast-spremnici.strana.com.hr/
jnix daj mi reci koje su prednosti te prehrambene plastike nad inoxom? Jer ako se dobro sjecam na faxu smo ucili da buduci da su polimeri organski spojevi da znaju mijenjati svojstva onoga sto se nalazi u takvim spremnicima. Tada su taman na trziste izasli Qpackovi i sam profa je rekao da to pivo ima drukciji okus od onog u staklenim bocama i da se s vremenom ta razlika sve vise povecava.Masa tih plasticnih spremnika je vjerojatno nesto veca od inoxa ne? Ne vidim prednosti, osim cijene.
cjena je najveća prednostizrada po narudžbinehrđaju težina bačvi i lakoća iznošenja na pranje i slkamenac se manje prima tj taloži se na dnodebela stjenka od oko 6mm i izolaciona svojstva , manje podložno vino naglim temp.razlkamakopija je bilo koje izvedbe inox, znači mogu biti i manje 100-pa na više litri, sa plutajućim i gornjim pokl. ili bez na stalku-nogama ili bezsavitljivost, tj ne puca i vraća se u prvobitni položaj kod manipulacije pranja, nošenja prevoza...sam si lako montiraš pipe kakve i gdje hoćešmaterijal nije neka obična plastika,,, već je polipropilen (ako sam dobro napisao)sve upite možete i direktno dobiti na njihovoj stranici i imaju sve dokumente o materijalu, standardu, kvaliteti,,,,mnogi vinari koriste no ne smijem reklamirati... to možete od njih čuti
znate kak se kaze, najskuplje je u konacnici i najjeftinije..
lako bit pametan kupac kad imaš sa čime kupovati
ta plastične iima i enjingi i Časić, enjingi je uzeo 3 , dvije od po 30 000 l a jedna 45 000 l.......................Saša ima 3 od po 5 000 l..........baš ih sutra pitam kako su zadovoljni..............
mislim da će se i malo ukapati iza podruma tako da ih ima gdje smjstiti , u zatvoreno...........ali te plastične su još uvijek pune, zapravo kao i sve nakon ove berbe kod njega u podrumu...............