VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
25 Travnja, 2026, 14:31:41

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  Bez cenzure
| | |-+  Politika i društvo
| | | |-+  Prošlost, sadašnjost, a budućnost? (Sretan rođendan dragi druže TITO!)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: [1] 2 3 Dolje Ispis
Autor Tema: Prošlost, sadašnjost, a budućnost? (Sretan rođendan dragi druže TITO!)  (Posjeta: 17336 puta)
tupka
aktivni član

Email
« na: 25 Svibnja, 2012, 14:18:34 »

Sretan ti rođendan dragi moj Druže!

Ne znam kog vraga radiš gore, majku ti božju, i što već više ne silaziš? Pa zar ne vidiš šta napraviše od zemlje i društva koje ste ti i tvoji stvarali?

Neću ti puno kukat, druže, samo te želim obavijestiti da su se gadne stvari dogodile od kad smo posljednji put slavili tvoj rođendan.

Za rat i ta sranja si čuo... pobila se braća čim si ti pustio uzde iz ruku.
To je bilo i prošlo, udarili mi granice između sebe pa sad ni mi tamo, ni oni amo.

No da vidiš poslije belaja, moj druže. Nećeš vjerovati - opet došli na vlast kvislinzi, domaći izdajnici, svi oni koje si ti "nevine i na pravdi Boga" držao po kazamatima.... preuzeli su vlast, narode napucikali da se međusobno istrebljuju, poslije sve uništili, opljačkali, popaljetkovali i na kraju ponovo digli rampe i pustili švabe u zemlju.
Znam da se sad krstiš, iako si teška komunjara, ali moro sam ti reć da su švabe opet u zemlji. Preuzeli sve. I firme i banke i zgrade, upravljaju našom vojskom, diktiraju poteze "naše" Vlade, narod zadužili pa im tako na fin način oduzimaju kuće i imanja i ponovo ih tjeraju u šume ili pod most (kako koga dopadne).

I kod nas ne cvjetaju ruže. Ona firma, u kojoj su radni vijek u sreći i veselju proveli moji roditelji (Bio si tu šezdeset treće, "fotografo" si stare pogone, sjećaš se?), spala i ta firma na niske grane. Ti i tvoji stvorili gigant, pet i pol tisuća duša je ovdje našlo svoju sreću. Danas, bit će sreća ako nas i pet stotina ostane.

Svakog dana slušam plač i kuknjavu tih običnih ljudi, proletera.... u najboljim godinama ostali bez posla ili će ovih dana ostati bez posla, nadu su odavno izgubili, boljem se ne nadaju. Došlo vrijeme da mole Boga da ostanu jadni kakvi su sada, jer se nadaju još gorem. I često zazivaju tvoje ime; postao si kao neki svetac, zaštitnik proletera. I zato nemoj se više zajebavat tamo gore na Nebesima, nego silazi dolje i spašavaj nas dok se još ima što za spasiti. Ljut sam na tebe. Šta si čeko do sad? Pa ti si bar bio ažuran po tom pitanju. Švabe si dočeko puškom čim su primirisali tom svojom pohlepnom njuškom u ovaj naš kraj; i to u vrijeme kad su čak i sile poput Francuske drhtale od čizme njemačkih osvajača. Šta ti je sad? Omastio brk u Raju pa ne želiš malo u ovaj privatni pakao koji smo stvorili?
Ajde, ajde, pakuj kofere i hvataj prvi vlak ili avion za ovaj svijet. Možeš skočit i padobranom ili kako god, ne znam kako se s onog stiže na ovaj svijet. Ponesi one svečane uniforme koje smo ti skrojili za života, čisto da te narod prepozna. Ali da skočiš i bez gaća, narod će te objeručke prihvatiti, vjeruj mi. Jer jedino još u tebe vjeruju, jedino se tebi mole i od tebe očekuju pomoć.
A večeras još proslavi svoj rođendan, pozovi sve naše velikane na gozbu. Napijte se, najedite, zabavite, uštipni kakvu curičku za guzičku, a sutra ujutro put života. Čekat ćemo te svi.

Još jednom: sretan ti rođendan druže, a svim našim narodima i narodnostima sretan Dan mladosti!

Smrt fažizmu, sloboda narodu!

Evo ti i video iz onih vremena, da se prisjetiš koliko su te voljeli tvoji narodi, koji te željno očekuju:

http://youtu.be/hsrNP3QD3YI

Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #1 na: 27 Svibnja, 2012, 10:32:58 »

Čestitam i tebi Tupka, posebno na iskrenosti i hrabrosti ! Pridružujem se u svemu !
Evidentirano

46.086344, 16.117566
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #2 na: 27 Svibnja, 2012, 14:33:17 »

Dragi kolega nisam ja autor. Ovo kruži po fejsu već nekoliko dana, a kako smatram da je istina podijelila sam sa vama.Nisam hrabra i ne vidim zašto bi mi hrabrost trebala za opće poznate činjenice. Vode se sudski procesi, privreda je uništena, svi mi osjećamo na svojoj koži kako nam je i mislim da na temelju toga je i autor ovoga pisma-čestitke to i napisao.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #3 na: 28 Svibnja, 2012, 00:08:29 »

Vidljivo je iz nekih izraza da je autor netko drugi, muško. Nebitno. Ti si prenijela ovdje, a ja stojim i potpisujem sve izrečeno !
Evidentirano

46.086344, 16.117566
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #4 na: 21 Studenoga, 2012, 04:30:55 »

Šaljem našem drugu Sanaderu šta nas je sredio jednu povijesnu, na engleskom je no zna on  ;)i većina vas :D

I'm waiting in my cold cell, when the bell begins to chime.
Reflecting on my past life and it doesn't have much time.
'Cause at 5 o'clock they take me to the Gallows Pole,
The sands of time for me are running low.

When the priest comes to read me the last rites,
I take a look through the bars at the last sights,
Of a world that has gone very wrong for me.
Can it be that there's some sort of error?

Hard to stop the surmounting terror.
Is it really the end, not some crazy dream?
Somebody please tell me that I'm dreaming,
It's not easy to stop from screaming,
But words escape me when I try to speak.
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #5 na: 22 Studenoga, 2012, 16:13:04 »

Autor teksta je Steve Harris, jedna od najizvođenijih stvari Maidena na koncertima :)
Evidentirano

tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #6 na: 21 Studenoga, 2013, 06:51:01 »

Stvarno nisam znala gdje da prilijepim svoje mišljenje o trenutnom skupom cirkusu koji se zove referendum. Ovo sam objavila na fejsu, a imam potrebu objasniti svoj stav što većem broju ljudi :

Nakon svih mogućih natpisa, nakon pročitanih tisuću za i protiv imam potrebu reči svoje mišljenje o predstojećem referendumu i zbivanjima oko nas. Kao što svi vidite ja sam protiv.

Protiv čega ?

Protiv sam odvajanja ljudi bilo po rasnoj, vjerskoj, spolnoj, ili bilo kojoj drugoj osnovi. Protiv sam osuđivanja bilo koje osobe ukoliko ta ista osoba društvu i ljudima oko sebe ne čini zlo.

Svi smo mi u ovom trenutku pomalo izmanipulirani. I oni ZA i oni PROTIV. Na žalost zbog ovoga po meni nepotrebnoga referenduma koji je donio eskalaciju mržnje, podjele i koji jako puno košta, sredine nema.

Zašto je referendum nepotreban?

Zar se brak hetero osoba zabranjuje?Nitko ne ugrožava brak kao instituciju. Nitko ne brani nama koji živimo u braku naša prava. Čemu onda referendum o braku?

Tko su osobe kojima se dopada isti spol?

Osoba kojoj se dopadaju osobe istoga spola se takva rađa, a ne postaje. Dakle nema bojazni da će se netko zaraziti bolešću koja se često pogrdno naziva pederi ili lezbe. Teško je ljudima u nekim krugovima to priznati, dok istovremeno imaju u svojoj okolini jako puno ljudi istospolne orijentacije. Isto tako su nekada spaljivali Gallilea, jer je tvrdio da je zemlje okrugla. Ljudi koje znam, a koji su istospolne orjentacije, su miroljubivi, samozatajni, žele se svima dopasti, ne žele osuđivanje.

Da li podržavam zajednicu istospolnih osoba?

Kao prvo podržavam tu zajednicu, ali možda se ne bi nužno trebala nazivati brakom. Ukoliko riječ brak nekome toliko puno znači, ali to je samo riječ i ne znam zašto bi se zajednica tako morala zvati, pa bila ona i nas hetero osoba, neka se naziva brakom. Ali ako se zbog te jedne riječi sve ovo događa, predlažem Ustavom ukinuti riječ BRAK.

Što brak omogućava nama koji smo u hetero braku, u pravom legalnom braku ?

Prvo i osnovno u slučaju bolesti u bolnicama se podaci o oboljelom daju samo bračnim partnerima i osobama sa kojima je oboljeli u rodbinskim vezama. Ukoliko oboli netko tko je u vezi sa osobom istoga spola , ta druga osoba se nema pravo brinuti za oboljelog (u) i ne može dobiti nikakve podatke o bolesti.
Drugo u slučaju iznenadne smrti, parovi koji su cijeli život zajedno stjecali imetak imaju pravo nasljeđivanja . Da ne prepisujem i ne prepričavam zakon evo linka Zakona o nasljeđivanju : http://www.zakon.hr/z/87/Zakon-o-nasljeđivanju. Molim da obratite pažnju na točku 4, članak 25, stavak 3 istoga zakona. Dakle osobe koje nisu u braku, a u datom trenutku nema oporuke, iako su cijeli život zajedno stjecali nemaju nikakva nasljedna prava.

Kakvih brakova ima?

Brak je zajednica dvoje ljudi koje se vole, ne nužno, neki brak sklapaju iz interesa. Dakle rekla bi ovako : "Brak je zajednica ljudi koji imaju zajednički interes". Taj interes može biti ljubav, želja usrećiti onoga drugog i to dobiti uzvraćeno, može biti zelena karta, može biti imetak, potomstvo. Brakovi iz ljubavi su najdugotrajniji, jer mladenačka ljubav ne traje vječno, ali kasnije prerasta u nešto dublje, u ,ljubav i prijateljstvo, razumijevanje i podupiranje. Na žalost malo je takvih. Teško je postići skladan suživot dviju osoba koje su različitoga karaktera. Tu je i utjecaj okoline. Mnogi prividno dobri brakovi u svojoj unutrašnjosti kriju netrpeljivost, svađu, preljub i na žalost često puta i fizičko nasilje. Zašto takvu zajednicu smatrati svetom? Zar zato jer ne znamo ili jer zatvaramo oči ... Kako se u toj zajednici potomci osjećaju? Da li se netko zapita od kuda dolaze sva ona djeca po domovima?

Da li sam za to da se dozvoli posvajanje djece ljudima koji su u istospolnim zajednicama?

Ponosno mogu reči DA ! JESAM! Pitam one koji nisu ZA da li su koji put posjetili bilo koji od Dječjih domova i vidjeli kako djeca tamo žive? Ako nisu, prigoda je sad za blagdane. Tu me je gospođa Markić ujela za srce dok je rekla da bi djeci bilo bolje u domu: Molim neka odvoje, baš pozivam gospođu Markić, njoj neće faliti koja kuna, neka kupi djeci voća, koju igračku i neka ode u Nazorovu, neka vidi ona jadna nesretna okeca kako ju molećivo gledaju, kako ju na odlasku vuku za suknju : "Uzmi mene sa sobom". Neka se zamisli da li bi im bilo bolje uz dvoje ljudi koji bi im pružili ljubav, obrazovanje i kvalitetan život ili bi bio bolji život u domu, bez ljubavi, u neimaštini, iskorištavani od osoblja, (ne mislim na Nazorovu, nego na ono što se posljednjih godina moglo pročitati po novinama), sa 18 bačeni na cestu. Neki će reči :"A sto ce vidjeti u tim zajednicama? Nista gore nego i u mnogim hetero zajednicama.

Ljudi smirite strasti, zamislite se nad sobom, kvalitetom svojega zivljenja,a tek onda postavljajte norme i namecite zakone i pravila drugima. Ako ste vjernici, ne osudjujte, Isus je rekao tko je bez grijeha neka prvi baci kamen.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #7 na: 21 Studenoga, 2013, 06:52:56 »

Ovdje možete pročitati zakonsko objašnjenje referendumskoga pitanja :

http://referendumsko.info/
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #8 na: 21 Studenoga, 2013, 06:54:27 »

komentar Tvrtka Jakovine :

http://www.jutarnji.hr/tvrtko-jakovina--imamo-sve-razloge-za-pravi-strah/1140033/
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #9 na: 21 Studenoga, 2013, 06:56:27 »

ovakvih se treba bojati :

http://www.jutarnji.hr/komentar-jutarnjeg-nadan-i-sanader-nisu-gay--samohrani-roditelji-ni-srbi--a-ipak-su-nas-opljackali/1140970/

iako nisam sigurna koliko tvrdnja iz naslova vrijedi za drugoimenovanog i naslovu
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #10 na: 21 Studenoga, 2013, 07:08:26 »

®elim reči još nešto. Oni od vas koji me znaju znaju da sam vjernica. Međutim čini mi se da će me moj župnik izopčiti iz crkve zbog mog javnog neslaganja sa trenutnom crkvenom politikom.
Kao što ste već mogli pročitati smatram da je referendum nepotreban iz razloga da nitko ne narušava heteroseksualni brak. Osobe istospolne orjentacije su stvrnost od kad je svijeta i vijeka. Oni NISU pedofili. Oni su takvima rođeni. Meni je nezamisljivo da bi mogla dirnuti ženu. Isto tako je nekoj ženi nezamisljivo da bi ona mogla dirnuti muškarca .

Ni jedan zakon i ni jedan referendum to neće promjeniti.Sam referendum nema uporište u vjeri, u Svetom Pismu. Referendum su pokrenuli jasno treba reči crkveni dostojanstvenici Hrvatske Katoličke Crkve.

Razlog?
Nisam sigurna, meni se čini  da bi razlog mogao biti taj što se položaj Crkve u Hrvata želi izjednačiti sa položajem crkve u ostalim naprednim, razvijenim katoličkim zemljama. Dakle, pošto država daje mjesečne osobne dohotke crjkvenom osoblju i pratećima (vjeroučitelji i sl.), te im država plaća doprinose i porez na dohodak, da za sva ostala primanja vode knjige i plaćaju porez. Po meni bi to bilo i pravilno, jer ako može sirotinja...

Što je donio taj nesretni referendum?

Podjelu u narodu, mržnju, zlo.

Da li crkva treba širiti podjelu i mržnju, molim zaključite sami.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #11 na: 21 Studenoga, 2013, 07:13:11 »

Protiv sam referenduma i protiv ću glasovati.

Ali sam isto tako i protiv gaj parada jer ih smatram ispod svakog ljudskog nivoa. Gay organizacije se pravdaju da time žele upravo ono što će im se zabraniti ovim referendumom. Dajmo im prava, valjda onda neće bespotrebno paradirati po cesti.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #12 na: 21 Studenoga, 2013, 07:15:13 »

komentar Tvrtka Jakovine :

http://www.jutarnji.hr/tvrtko-jakovina--imamo-sve-razloge-za-pravi-strah/1140033/

ja već imam. Strah od oduzimanja imovine (tzv. porez na nekretnine), strah od zabrane iskazivanja drugačijeg mišljenja - ne bi vjerovala ali da vidiš kakve se okružnice/depeše stižu od čelništva nam trenutnog, strah od nastavljanja politike koju je provodio hadeze (daljnje pljačkanje Hrvatske - slučaj Ljubljanska banka/poveznica sa premijerovim bratom, Audi 6, Mrsićevo zapošljavanje preko veza, čistke u javnim i državnim sektorima i postavljanje "pravovjernih... strah od vladavine nesposobnih - Jakovina, Bauk, Grčić....itd itd)

samo nek mi taj Jakovina ne nameće razloge za strah. Meni je dosta njihovog komunističkog jednoumlja.
Evidentirano

Brckovljani
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #13 na: 21 Studenoga, 2013, 07:16:43 »

Među manjinom istospolne orijentacije ima i dobrih i loših ljudi kao i svugdje. Ima svakakvih priča ljudskih sudbina i priča.

Donosim jednu od tihhttp://jaglasamprotiv.weebly.com/2/post/2013/11/anonimna-poruka.html?fb_action_ids=543877009033284&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582.

Pošto link ne radi budem skopirala pismo :

" Ja sam Hrvat. A i gej sam. Jebiga.

Neki dan sam sa starcima popričao preko Skype-a (jer živim u inozemstvu privremeno) i upitao sam ih što će na ovom referendumu. Oboje su rekli da će glasati ZA naravno, pa "znaš da smo ti mi konzervativni". Tata je doduše odmah napomenuo kako on nema ništa protiv pedera, samo nebi da stupaju u brak. Ah, veliko olakšanje. Jer naravno, što bi ja, "da za 10 godina dozvolimo i brak s kozama?"
To me jako zabolilo. Zabolilo me jer znam da mi roditelji znaju da sam gej. Samo što ja to sebi do nedavno nisam priznao, a kamoli njima jer se užasno bojim. Jer se užasno bojim da će me dvoje ljudi koje najviše volim na svijetu (pazite, peder a stalo mu je do obitelji, nemoš vjerovat!) odbaciti. Zaboli me kad bilo tko uspoređuje homoseksualnost s pedofilijom i zoofilijom (pogotovo moj otac), jer za razliku od pedofila i zoofila, homoseksualni odnosi nikome ne stvaraju namjernu bol, i pedofilija i zoofilija mene ljuti kao i svakog.

Gej sam jer sam se takav rodio. Mislim, stalno krivim sebe radi toga, ali više ima smisla okriviti starce. Vjerujte mi, ne mogu promijeniti da sam gej, pokušavao sam godinama. Pokušavao sam jer sam pola školovanja prolazio kroz svakodnevno omalovažavanje i batine, dok s jedno 12 nisam aktivno počeo razmišljati o samoubojstvu, što mi se i dalje čini kao misao prerana za bilokojeg 12-godišnjaka.

Ipak, uz sve gluposti, uspio sam izrasti u kako tako dobrog Hrvata. Volim Hrvatsku, svako ljeto dovodim nove prijatelje ovdje, ali žao mi je što neću moći dovoditi prijatelje pedere veće platežne moći. Govorim 4 jezika, "ne oblačim se ko peder" (super mi je kad to netko kaže noseći pederušu). U zadnje vrijeme mi je muskulatura dobra jer dosta vježbam, a i siguran sam da dišem isti zrak kao i vi. Nisam baš neki dobar Katolik (još mi samo fali sakrament braka! hah!), ali se ponekad pomolim Bogu, moleći za iste stvari kao i ostali (npr. zdravlje staraca, da mi brat uspije s nogometnom karijerom i tak). Studirao sam vani, na renomiranom fakultetu, i iako imam prilike za veću zaradu u inozemstvu, namjeravam se vratiti Hrvatskoj i podijeliti i postati koristan onime što sam naučio na Zapadu.

Shvatite molim vas jednu stvar. Mi pederi ne želimo vašu djecu popederisat i ne želimo vam pokrasti muževe i žene. Uvijek će nas bit jedno 5%, i neće svijet otići k vragu ako glasate protiv na ovom referendumu. Neće se mijenjati obitelji zakon, i nećemo moć i dalje stupati u brak. Jedino što ovaj referendum radi je zatvara vrata promijeni (tko želi da Hrvatska ostane kakva je sada?), i time će se samo povećavati atmosfera mržnje prema seksualnim manjinama u Hrvatskoj.

A nitko ne zaslužuje odrastati kao mi do sada. "
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #14 na: 21 Studenoga, 2013, 07:24:17 »

ja već imam. Strah od oduzimanja imovine (tzv. porez na nekretnine), strah od zabrane iskazivanja drugačijeg mišljenja - ne bi vjerovala ali da vidiš kakve se okružnice/depeše stižu od čelništva nam trenutnog, strah od nastavljanja politike koju je provodio hadeze (daljnje pljačkanje Hrvatske - slučaj Ljubljanska banka/poveznica sa premijerovim bratom, Audi 6, Mrsićevo zapošljavanje preko veza, čistke u javnim i državnim sektorima i postavljanje "pravovjernih... strah od vladavine nesposobnih - Jakovina, Bauk, Grčić....itd itd)

samo nek mi taj Jakovina ne nameće razloge za strah. Meni je dosta njihovog komunističkog jednoumlja.

Komunizma? Prije bi rekla nešto drugo. Nakon 90-te svi komunisti su prešli u HDZ. Ne slažem se ni sa jednima ni sa drugima. Bilo koji bili na vlasti meni nije lako.
Boli što sam 23 godine od kad imam firmu redovno ispunjavala svoje obveze,a netko nije plaćao ništa. Ljetovali su po egzotima, zimovali po Evropi, nosili markiranu odjeću vozili "Besna kola" poreze i doprinose nisu plaćali, a sad su im dugovi oprošteni.

Da ima snage i volje naplatiti dugove državi, sve ovo kaj si nabrojal se ne bi događalo.

Pametan si čovjek, ajde reci da li je potrebno sad zbog pedera, da se grubo izrazim, trošiti 47.000.000,00 kuna, ili ih je bolje utrošiti na nešto drugo?

(vidi ove nule! morala sam brojati da koju ne izostavim)
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
 Str: [1] 2 3 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!