VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
23 Travnja, 2026, 11:08:11

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  Bez cenzure
| | |-+  Politika i društvo
| | | |-+  EU - da ili ne?
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
Anketa
Pitanje: Da li podržavate ulazak Republike Hrvatske u EU?  (Glasanje završeno: 23 Siječnja, 2012, 09:55:12)
DA - 12 (41.4%)
NE - 17 (58.6%)
Ukupno glasaća: 29

Str: 1 [2] 3 4 ... 14 Dolje Ispis
Autor Tema: EU - da ili ne?  (Posjeta: 69601 puta)
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #15 na: 10 Siječnja, 2012, 21:47:44 »

Kolega Zagorac, banke nisu popušile s Grčkom, jer su dofinancirane iz buđeta kako EU, tako i domicilnih država, dakle od novca poreznih obveznika. Princip je taj da se financijski sektor, neshvatljivo bogat, štiti od očekivanog gubitka (do kojega možda niti ne dođe), na račun građana Unije, koje se štiti od kardiovaskularnih bolesti stezanjem remena.
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #16 na: 10 Siječnja, 2012, 21:52:26 »

@Razor
Kad si već prije izbrisao post,jedva sam našao rubriku,svaka čast  ;) gledaj cijenim te ko stručnjaka,ali moram komentirati neke tvoje stvari koje si spomenuo Omnibusu,s kojim se usput slažem u mišljenju o EU.Nije stvar nikog vrijeđati,nego raspravljati,a da li je taj forum mjesto za to, ti odlučuješ,ali sigurno znaš da ima foruma koje se bave npr.filmovima,ali imaju rubrike i o igricama,izlascima u grad,kaj ja znam,ja volim čuti mišljenja običnih ljudi,a ne propagandu iz medija i što misle političarski paraziti iz bilo koje stranke kojima je osnovni cilj domoći se dobro plaćenih fotelja po svaku cijenu,makar na 4 godine,onda dođu drugi pa se vrate oni prvi,a svi programi,busanja u prsa je prodavanje fora glasačima,mi ćemo ovo-ono ovi prije nas su lopovi (kaj je istina,uostalom kao da ovi ne budu),ali vidjet ćeš za par mjeseci rezultate,to govorim kao nestranački promatrač koji je već nešto naučio dosad.Sad se pruža prilika za uhljebljenje u EU birokraciji pa obećali bi ti i rođenu sestru samo da se domognu fotelja.
1.Veliš kreditini rejting će past ak ne uđemo u EU,povećat će se nezaposlenostPa past će i većini u EU,o čemo on ovisi,da ne možeš trošiti više nego privređuješ,tu te članstvo u EU ne spasi,a i čitaš novine kak stoji EUR
Korupcija će past veliš i još nešto si spomenuo,sudstvo itd. i kaj znači zaboravi GrčkuKoliko je već dugo Grčka u EU pa ju ne može nitko dovesti u red,nije tu samo pohlepa banaka,koje su po mojoj ocijeni dobro popušile  s njima,davajući im kredite,ali ne mogu oni toliko dati,koliko ovi neradnici mogu potrošiti,sigurno si pročitao kakve su sve oni fore izmislili tipa 13-14 plaća u državnim službama,u penziju sa 50g ak si samohrana majka i još toga kaj ovi naši birokrati tek trebaju naučiti pa gdje je dosad bila EU kontrola da to suzbije?Sad su im banke popušile i ko će to platiti,Grci sigurno ne,kad ne vrijede 50%duga.
Zamisli obitelj u kojoj jedan radi jako,2 dobro,a 25 njih hladi onu stvar i živi na teret ovih prvih,kak to može funkcionirati?

Balkan je uvijek bio truli. Zar nemamo poslovicu "dužan si kao Grčka"! Organizirali su OI, bez para.
Cilj ulaska u EU je riješiti se nepravde, loših zakona, korupcije...
Mi smo očito jako bogata država, koliko nas je hdz-ova vlast mogla izmusti i potrošiti. Toga nema nigdje.
Prasci iz HDZ-a, nisu samo krali, nego su osnovali i svoju mafiju, crne fondove i oni su bili država.
To je teška sramota. Ne želim nikome priuštiti kradeze, i zato glasam za eu :o
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

WWW Email
« Odgovor #17 na: 10 Siječnja, 2012, 21:53:34 »

Ništa od toga se što kolega Razor nabraja, nije dogodilo zbog nacionalizma (nacije se uostalom, na povijesnoj sceni pojavljuju tek u 19. st.), već zbog interesa vladajućih struktura. Oduvijek.
A glede fašizma i nacionalizma, kako sam već i napisao u izbrisanom postu, nitko više od mene ne bi volio živjeti u otvorenoj, demokratskoj Europi, jer u mojim žilama teče krv najmanje četiriju sadašnjih europskih nacija, među inim i one koja trenutno kolo vodi. A fašizam na vlasti, ako ne uđemo u EU - bez uvrede, babaroga za djecu.
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #18 na: 10 Siječnja, 2012, 21:53:51 »

Stajem iza svoje tvrdnje, ne podržavam fašizam!
EU je dobra stvar za nas!
Zapamtite jednu stvar, Europa je doživjela najviše ratova i razaranja, bilo je stogodišnjih ratova. Sjetite se svi koji imalo pratite povijest sramotnih razaranja Dresdena i Coventrija, neka vam to bude u sjećanju.
Sve se to dogodilo radi nacionalizma i sramotnih nacionalnih implikacija >:(
Naravno da imaš pravo na mišljenje,nego nisam shvatio što misliš pod fašizmom?Nisam nacionalist u smislu npr.ja sam Hrvat,a Srbi su smeća nego poštujem svoju,ali i tuđu naciju i želim da oni moju poštuju.
Ova razaranja nisu bila zbog nacionalizma nego ratnih osvajanja.Rat je jednostavno kolektivno ludilo Njemci su bombardirali London,Ameri i Englezi su sravnuli Dresden,Japanci su Amerima uništili Pearl Harbur,ovi su im vratili atomskim bombama.Kolko se i Nijemaca i Rusa međusobno pobilo,s time koliko je još Staljin svojih poslije rata pobio.Ne smatram Europom kolijevkom civilizacije,jednom sam napisao da su se u Europi ganjali toljagama dok su neki piramide gradili,a da ne spominjem kakvu su demokraciju Portugalci,Španjolci,Englezi provodili u srednjem vijeku po cijelom svijetu.Srednji vijek,križarski ratovi,naganjanje nevjernika sa obje strane,ne pada mi na pamet što se može točno definirati pod demokracija  :(
Evidentirano

Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #19 na: 10 Siječnja, 2012, 21:59:08 »

Balkan je uvijek bio truli. Zar nemamo poslovicu "dužan si kao Grčka"! Organizirali su OI, bez para.
Mi smo očito jako bogata država, koliko nas je hdz-ova vlast mogla izmusti i potrošiti. Toga nema nigdje.
Prasci iz HDZ-a, nisu samo krali, nego su osnovali i svoju mafiju, crne fondove i oni su bili država.

U pravu si kada govoriš da se treba riješiti crnih fondova, korupcije i nepravde.

Ali to moramo MI napraviti, sigurno nam EU to neće napraviti.

Što je kad završi moratorij za kupnju zemljišta strancima? Pola države će se rasprodati. Zar misliš da je EU u interesu da se Hrvatska izdigne i unovči svoj prebogati kapital (poljoprovreda, brodogradilišta, planine, more...). Mislim da je njima u interesu da stigne njima članarina na vrijeme, da si izglasaju zakone na koje mi ionako nemožemo utjecati i da nam za kraj bace malo zobi kako bi raja kljuckala...

Nadam se da si vidio što o EU misle slovenci i slovaci. Kao načelno jesu za EU ali više su protiv. Pogotovo se to odnosi na € kao valutu.
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #20 na: 10 Siječnja, 2012, 22:02:22 »

Kolega Zagorac, banke nisu popušile s Grčkom, jer su dofinancirane iz buđeta kako EU, tako i domicilnih država, dakle od novca poreznih obveznika. Princip je taj da se financijski sektor, neshvatljivo bogat, štiti od očekivanog gubitka (do kojega možda niti ne dođe), na račun građana Unije, koje se štiti od kardiovaskularnih bolesti stezanjem remena.
Znam to,pitanje zašto se banka štiti od gubitaka?Ko tebe štiti ak si nekakvi poduzetnik od gubitaka?Meni je nejasno zapravo ak su više manje sve banke u nekakvim problemima,a i države su sve dužne odkud i dokad se to može financirati?Odakle EU ima fond od kaj znam 700 milijardi EUR za spašavanje?Činjenica je da postoji samo 10% i manje fizičkog novca od te mese,ali nisam ekonomist kak to i dokle može ići?Danas sa baš pročitao zanimljivu nekog ekonomiste nobelovca Amera da su na svijetu samo 2 supersile:SAD zbog vojne moći i agencije za kreditni rejting s time da se ne zna ko je moćniji  ;D
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #21 na: 10 Siječnja, 2012, 22:11:28 »

Joj, ljudi svi ste manje ili više u pravu za određene stvari.
No, država se strašno zadužila. Ne ulaskom u EU, gotovi smo!
Sramotno, ali iskreno, nije dobro! Svaki mjesec se uzima kredit za isplatu mirovina za državne službenike i socijalne službenike. To se povećava lagano, posebno kamata zaduživanja.
Plešemo na rubu, kao ona stvar Johnnya Casha, "the ring of fire" >:(
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

WWW Email
« Odgovor #22 na: 10 Siječnja, 2012, 22:13:04 »

Ma sve su to babaroge - i nacionalisti su ljudi sa svojim stavom, odnosno, oni su ljudi koji o temi nacije imaju određen stav, otprilike formiran u 19. st. (a koji ljubavlju prema svome domu i naciji ne mrzi apriori, kako se implicira, druge nacije), i nisu fašisti, to je nešto posve drugo. A zasigurno nisam to niti ja, kojemu su isti i Hrvati i Srbi, ®idovi i Cigani, crnci (kojima su bijelci iz kolijevke civilizacije do nedavno trgovali) i bijelci i crveni (koje je kolijevka demokracije, u ime viših interesa, potamanila, i dan danas ih drži u rezervatima) i šareni i mrzovoljni i veseli i lijepi i ružni. Ako mi odgovaraju, bit će mi prijatelji, otkuda god dolazili, ako mi ne odgovaraju, bože moj, svijet bi i trebale činiti različitosti, a nas osobno bi te različitosti, upoznajući ih, trebale činiti bogatijim.
I svi gore nabrojani, kao i oni nespomenuti, čine bogatstvo Hrvatske, i ako su od jučer u Hrvatsko, ali Hrvatsku nose u srcu, veći su Hrvati od Hrvata s rukom na srcu, a s drugom u njenom džepu.
I da, ta Hrvatska jest Europa, oduvijek je to bila, i ulazak ili neulazak u Europsku uniju to ne mijenja, što god netko rekao. Neće nas EU učiniti Europljanima ukoliko to nismo u svojim glavama i srcima. Osobito ovakva EU koja zatire europsku tradiciju zatirući različitosti, čineći nas sve sivim točkama statistike.
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #23 na: 10 Siječnja, 2012, 22:19:08 »

U pravu si kada govoriš da se treba riješiti crnih fondova, korupcije i nepravde.
Ali to moramo MI napraviti, sigurno nam EU to neće napraviti.
Tu bio dodao da je tu stvar načina razmišljanja koie se kod nas neće tek tako promijeniti.Evo danas ti je dao ostavku guverner švicarske narodne banke,ak se tak zove,njihov Rohatinski jer je njegova žena prije nek je on rekao da se mora zaustaviti rast CHF kupila dolare ili nešto  pa za par mjeseci promijenila i zaradila nekakvih 75.000CHF niti za rabljeni BMW7  ;D ,ali evo čovjek je izjavio da ne može dokazati da mu žena nije znala povlaštenu informaciju i dao je ostavku na funkciju.Kaj reći,imamo li kakav sličan primjer kod nas pa to nemamo ni na nivou nekakve mjesne zajednice  ;D ::)
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #24 na: 10 Siječnja, 2012, 22:22:22 »

Sastav ukupno sposobnih ljudi je idući : 1/3 penzije, 1/3 državna uprava, 1/3 ljudi u poduzećima koji plaćaju doprinos.
 Ta zadnja trećina kapa, a trenutno je 300 tisuća nezaposlenih ljudi i to raste.
Pitam Vas kako tu formulu riješiti :o
Ako znate, pišite ministru resora, ja ne znam >:(
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #25 na: 10 Siječnja, 2012, 22:27:25 »

Tu bio dodao da je tu stvar načina razmišljanja koie se kod nas neće tek tako promijeniti.Evo danas ti je dao ostavku guverner švicarske narodne banke,ak se tak zove,njihov Rohatinski jer je njegova žena prije nek je on rekao da se mora zaustaviti rast CHF kupila dolare ili nešto  pa za par mjeseci promijenila i zaradila nekakvih 75.000CHF niti za rabljeni BMW7  ;D ,ali evo čovjek je izjavio da ne može dokazati da mu žena nije znala povlaštenu informaciju i dao je ostavku na funkciju.Kaj reći,imamo li kakav sličan primjer kod nas pa to nemamo ni na nivou nekakve mjesne zajednice  ;D ::)
Da, sa zadrškom ;D
No, to je pravi pristup. Nemoj sad, Švicarska i Norveška nisu u EU, jer su prebogate, ali imaju demokratsku svijest :)
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

WWW Email
« Odgovor #26 na: 10 Siječnja, 2012, 22:30:58 »

Balkan nije oduvijek truo. Ustvari, gle vraga, Balkan je (Stara Grčka) kolijevka demokracije u današnjem smislu, i europske (ne svjetske) civilizacije. I nisu Iliri, Kelti i ostali stanovnici bili baš tutumraci samo zbog toga što ih je Rimski imperij satro - no pobjednici pišu povijest. I nije li Bizant bio jedina stvarna civilizacija u vrijeme mračnog srednjeg vijeka? I jedini je problem u tome što se Balkan našao na granici dviju civilizacija, kao u žrvnju.
HDZ dolazi na vlast samo zbog toga što nećemo ući u EU? Babaroga. HDZ će doći na vlast, možda, a možda i ne, samo u slučaju da se sadašnja garnitura pokaže nesposobnom (a za sada ne obećavaju baš - zamisli, izmislili viši PDV, genijalno, izmislili porez na propuh, genijalno, no jesu li išta najavili da pokrenu hrvatsko gospodarstvo - o ne, o tome ni riječi, samo bajanje o EU, koja će sve riješiti. Imaju veliku priliku, ali moraju pokazati hrabrost).
EU će nas riješiti loših zakona? Pa već smo sve zakone prepisali, osim onih svježih 10 000 stranica koje su proizveli EU birokrati tijeko zadnje godine.
EU će nas riješiti nepravde? E za to samo mogu reći - moš mislit.
EU će nas riješiti korupcije? Pa taj birokratski mastadont radi s novcem poreznih obveznika što god poželi, a revizor koji je upozorio na korupciju odmah je smijenjen!
Ništa od toga neće učiniti niti EU niti naša vlada - promjene moraju krenuti iz svakoga od nas. Mjenjajući sebe, mijenjamo društvo, mijenjamo svijet nabolje.
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #27 na: 10 Siječnja, 2012, 22:40:33 »

Sastav ukupno sposobnih ljudi je idući : 1/3 penzije, 1/3 državna uprava, 1/3 ljudi u poduzećima koji plaćaju doprinos.
 Ta zadnja trećina kapa, a trenutno je 300 tisuća nezaposlenih ljudi i to raste.
Pitam Vas kako tu formulu riješiti :o
Ako znate, pišite ministru resora, ja ne znam >:(
Da se riješiti ove prve 2 stavke ali samo treba imati volje,s tim da apsolutno gubiš slijedeće izbore  ;D lako provjerit penzionere,nisu svi varali,to mogu nepristrane komisije lako provjeriti,ostaviti normalne na miru,a ove "umjetne" oglobiti za sve što su dobili,državna uprava,smanjiti plaće ili provjetriti kadrove,smanjiti službe,općine,pogledaj Zagrebački Holding,dužni 7 milijardi,a traže veće plaće  ;D ,puno je toga i u našem razmišljanju i tako taj koji to odluči gubi izbore za slijedećih 50g,a za 3.stvar povećati proizvodni sektor,a ne trgovačke centre,ulagači u poljoprivrednu proizvodnju dobrodošli iako mi godinama trubimo da možemo nahraniti 20 milijuna ljudi,nismo sposobni,ne možemo,ne treba izmišljati toplu vodu već su ju Danci,Nizozemci izmislili platiti njihove stručnjake nek nam organiziraju proizvodnju itd.,sve se da
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #28 na: 10 Siječnja, 2012, 22:45:11 »

Balkan nije oduvijek truo. Ustvari, gle vraga, Balkan je (Stara Grčka) kolijevka demokracije u današnjem smislu, i europske (ne svjetske) civilizacije. I nisu Iliri, Kelti i ostali stanovnici bili baš tutumraci samo zbog toga što ih je Rimski imperij satro - no pobjednici pišu povijest. I nije li Bizant bio jedina stvarna civilizacija u vrijeme mračnog srednjeg vijeka? I jedini je problem u tome što se Balkan našao na granici dviju civilizacija, kao u žrvnju.
HDZ dolazi na vlast samo zbog toga što nećemo ući u EU? Babaroga. HDZ će doći na vlast, možda, a možda i ne, samo u slučaju da se sadašnja garnitura pokaže nesposobnom (a za sada ne obećavaju baš - zamisli, izmislili viši PDV, genijalno, izmislili porez na propuh, genijalno, no jesu li išta najavili da pokrenu hrvatsko gospodarstvo - o ne, o tome ni riječi, samo bajanje o EU, koja će sve riješiti. Imaju veliku priliku, ali moraju pokazati hrabrost).
EU će nas riješiti loših zakona? Pa već smo sve zakone prepisali, osim onih svježih 10 000 stranica koje su proizveli EU birokrati tijeko zadnje godine.
EU će nas riješiti nepravde? E za to samo mogu reći - moš mislit.
EU će nas riješiti korupcije? Pa taj birokratski mastadont radi s novcem poreznih obveznika što god poželi, a revizor koji je upozorio na korupciju odmah je smijenjen!
Ništa od toga neće učiniti niti EU niti naša vlada - promjene moraju krenuti iz svakoga od nas. Mjenjajući sebe, mijenjamo društvo, mijenjamo svijet nabolje.

Ma,  mislim ipak malo u "novijoj" povijesti! Nećemo sad do Aleksandra Makedonskog...
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

WWW Email
« Odgovor #29 na: 10 Siječnja, 2012, 22:51:58 »

To znači da ćemo u raspravi uzimati samo ono što nam paše. Zašto ne krenuti od Stare Grčke? Klatno povijesti se malo okrene ovamo, malo onamo. Povijesno gledano, sve je to bilo jučer.

A što možemo učiniti danas? To što spominje Zagorac i nije tako problematično. Plaće ne treba smanjivati, ali treba počistiti višak zaposlenih, osobito one zaposlene u zadnjih nekoliko mjeseci. Mislite da je to neki problem utvrditi. I daj im lijepo otpremninu u visini recimo osnivačkog uloga za firmu. Mnogi će pokazati da će se znati snaći i bez ovog uhljebljavanja. Iz svake situacije postoji izlaz.
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4 ... 14 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!