Pričekaj da prođu vrućine. Kiša je bila 25. to ti je još vrijedilo od 15. jer je bio deseti dan. Prođi po grožđu sa Falconom+Switch+Reldan. Šta se tiče peronospore, prati situaciju, imaš ridomil plusa ako zaškripi.
Hm, vidim da nas je većina špricala oko 15-16.06. pa smo sad na 14 ili 15 dana od špricanja, najavljene su visoke temperature bez oborina..kaj nitko nebu rastegnul špricanje do prve kiše?? Zašto?Svi imamo koliko čitam odlične vinograde za sad bez bolesti, dio nas je poštucal dio nije (ja npr) a planiram to obavit neposredno prije kiše? Nije da sam ja nešto previše eko nastrojen, netko bi rekel da sam lijen i škrt špricati...al temperature su visoke kroz par dana...ako može netko od ovih kaj su špricali pojasnit bio bi zahvalan...isto tak i oni koji rastežu
25.06. je palo u mojoj okolici 13,5 litara kiše po metru kvadratnom. CDA je zabilježio 2 infekcije peronospore u razmaku 24h, sad dolaze inkubacije, ako već nisu. Toliko o prskanju
Dobro, ali, zar ovak visoke najavljne temperature kaj one ne djeluju stopirajući na sve? Nije mi problem špricati, dapače, budem miran...ali pitam
Bok, ja sam danas oderal sa Ridomil gold MZ pepite + falcon, za koji dan ću s Cantus-om + Reldan ili Mimic. I jedno pitanje, smijem smiksati skupa (od lani mi ostalo 300 gr) Ridomil gold MZ 68 WP i Ridomil gold MZ pepite, tak bi mi pasalo za jedan manji vinograd.poz
Hm, rastegnuti do kiše? Noćne rose su vrlo jake. Danas našel par listova s flekama peronespore unatoč urednom špricanju sistemicima cijelo proljeće. Vidim da vas dosta koristi sumpor unatoč vrućinama. Kaj ne škodi drugi, treći dan ked se osuši na listu iako je špricano po hladovini?