Čuvam swich za kolovoz, ak ne bu suša, nego, danas sam doživel još jedno iznenađenje, uz već opisano na temi o gnojidbi. Skoknem ja u trgovinu po otrove, kad tamo, frend iz udruge, ozbiljniji vinogradar, ugostitelj s desetljećima iskustva, kontaktima s vinom i znalcima vina i vinograda, kupuje "špric". Veli prodavačici " nordoks i kosan". Ova mu donese nord. i cromosul i bojažljivo napomene da mu uz to treba još nešto za pepelnicu. "TIlt ili topas" lanem ja sa strane, dobro daj onda topaz veli on. "Čuj, da nije malo prevruče za sumpor?"pripitam ga. Nemoj ti mene učiti, ja imam trsje već trideset godina i uvijek je bilo dobro, bil je njegov odgovor. Na to mala donese rečeni topas, al meni ne da vrag mira i pitam, "kaj ne buš niš protiv sive plijesni, neke sorte su pred zatvaranjem grozda ?" Nek su, veli on i ode. Ja sam si kupil Cabrio top i teldor i otišel, opet u dilemi jel to ja kaj krivo kužim ili pak ovaj lupa po svome !? Ono, ugledan je član udruge, cijeli život na vinskoj crti, hoda na edukacije i predavanja ! Kaj misliti o tome ?
Danas forum star i Crystal. Malo mi je podbacilo u cvatnji, ali barem nebudu bobice nagužvane i stisnute.Ništa za botritis do daljnjega. (sljedeće prskanje).
i ja sam za vikend špricao sa forum star i falcon a pola sa ridomil mz i falcon te tu dodao cezar za botritis. A forum star ima u sebi i za botriris tako da mislim da nije nužno potrebno stavljati nekaj drugo.
Imaš dobro trsje? Imaš, radi po svome...Bila zajebancija kod nas pred par godina di su tak muža nagovorili pa je pred berbu šprical trsje s šećernom otopinom pred berbu...glukoza folijarno, idealna stvar...
Ne kužim poantu tvog posta !? Likovi visoko kotiraju kao vinogradari, špricaju sumporom na + 40 i gnoje KAN-om u srpnju i kolovozu, čak ureom folijarno !? Je li to notorna glupost, zaostalost, zalupanost, neznanje ? Ne reagirati kad ti takvi arogantno pametuju ? Ja nemrem izdržat !
a..hoće reći,ak si nekaj isprobal bez posljedica,onda deri tako bez obzira na preporuke .Kolkom je sad to upitno po zdravlje,tj.koristiti neka sredstva u nedozvoljenim terminima ..e,to ide pojedincu na dušu Uglavnom u pripremi je za subotu :Cabrio top + Falcon,al s ovim se dvojim dal ić,il saćekat da prođu ove vrućine(iako je zadnje bilo 15.06),a po grožđu Swich + Reldan...to moram jer je grožđe pred zatvaranjem.Može li neko da mi razbije dilemu u vezi ovog prvog dijela?