Gringo
Mlađi novak
Ðurmanec
|
 |
« Odgovor #390 na: 17 Lipnja, 2012, 10:24:30 » |
|
Jučer prskao s Mikal Premium, Topas, sumpor+Tensiofil. Usprkos lošem vremenu nema tragova bolesti. Sljedeće prskanje mislim obaviti s Profilerom, jel to u redu ili će bit prekasno zbog njegovog sastava?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Life is good!
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #391 na: 17 Lipnja, 2012, 12:48:07 » |
|
pa s obzirom na činjenično stanje bez bolesti,ne vidim razloga ćemu ići tak jakim sredstvom samo iz predostrožnosti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Razor
|
 |
« Odgovor #392 na: 17 Lipnja, 2012, 16:08:30 » |
|
Na nekoliko grozdova primjetio par ovakvih bobica dok sam jutros prskao, vjerovatno ima i još ali nisam stigao sve pregledati.
Peronospora ili tuča, kiša?? 
Školski primjer prejake koncentracije sredstva za zaštitu! Jučer prskao s Mikal Premium, Topas, sumpor+Tensiofil. Usprkos lošem vremenu nema tragova bolesti. Sljedeće prskanje mislim obaviti s Profilerom, jel to u redu ili će bit prekasno zbog njegovog sastava?
Riba ti je dobro odgovorio. Nema potrebe. Pređi na grupu cimoksanila, odnosno ridomil grupe. Pisao sam, pogledaj prethodne postove.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
thragos
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #393 na: 17 Lipnja, 2012, 16:24:45 » |
|
Školski primjer prejake koncentracije sredstva za zaštitu!
Hmmm...Prskam sa štilovkom i trošim negdje oko 70 litara škropiva a inače doziram kao da škropim sa 100 l. Npr. na 70l stavim 0,25% "Forum stara" ilitiga 250g, zar je to puno? Može li biti zbog miješanja Fertine b?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #394 na: 18 Lipnja, 2012, 13:55:13 » |
|
alaj se gljive prže...skoro pa mi je žal kaj sam išel prskat 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
pirou
Novak

Ðurđevac
|
 |
« Odgovor #395 na: 18 Lipnja, 2012, 14:12:37 » |
|
alaj se gljive prže...skoro pa mi je žal kaj sam išel prskat 
A ujutro rosa... vlažno itd.... Nek ti nebude žal. Ja sutra Ridomil gold MZ-pepite i Crystal. Završil sa atilom i triazolima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
goranin
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #396 na: 18 Lipnja, 2012, 15:51:16 » |
|
Školski primjer prejake koncentracije sredstva za zaštitu!
Riba ti je dobro odgovorio. Nema potrebe. Pređi na grupu cimoksanila, odnosno ridomil grupe. Pisao sam, pogledaj prethodne postove.
Znam da negdje na forumu postoje kojoj grupi koje sredstvo pripada. podsjestite me koja je to stranica ili kako ju najlakše pronaći. Hvala
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
psycho
Novak

open your mind
|
 |
« Odgovor #398 na: 18 Lipnja, 2012, 23:01:54 » |
|
pa s obzirom na činjenično stanje bez bolesti,ne vidim razloga ćemu ići tak jakim sredstvom samo iz predostrožnosti.
baš tak. ova godina je još čista. nego ta prva generacija moljca je bila mislim malo jača. mislim da bismo u drugoj i tako dalje generaciji trebali iskazati malo manje iznenađenja. Hm. Možda sam iznenađen samo ja.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
pime ga pime ga
|
|
|
Gringo
Mlađi novak
Ðurmanec
|
 |
« Odgovor #399 na: 19 Lipnja, 2012, 07:53:54 » |
|
Hvala na savjetima, ako ostane ovako bez bolesti ide Ridomil! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Life is good!
|
|
|
cijep
Mlađi novak
MEÐIMUREC
|
 |
« Odgovor #400 na: 22 Lipnja, 2012, 16:53:23 » |
|
Pozdrav forumašima!Prije cvatnje tretirao sam lozu sa VERITA+FALKON.Nakon 12 dana ponovio tretiranje sa istim preparatima,ali mi je termin došao kako kod koje sorte u jeku cvatnje ili pod kraj.Dogodilo se ovo-----grozd pred cvatnju i grozd danas   Smatram da sam zeznuo što sam tretirao u vrijeme cvatnje,ili je nešto drugo u pitanju.Danas sam ga šrical sa RIDOMIL + COLIS.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Vinofil
|
 |
« Odgovor #401 na: 22 Lipnja, 2012, 20:34:24 » |
|
Falcon je nezgodan ako se tretira u sred cvatnje,trostruki je to sistemik.
Mogu biti i drugi uzroci,od lošeg vremena pa do poremećaja u ishrani loze. I ja imam šaroliko stanje,moglo je biti i bolje ali i gore.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mrgud
Mlađi novak
Novigrad Podravski
|
 |
« Odgovor #402 na: 24 Lipnja, 2012, 09:31:49 » |
|
Nekako mi se čini da je s obzirom na broj postova u ovoj i temi "Šta ste danas radili u vinogradu?" nastalo zatišje što se tiče radova u vinogradima. Zar kod nikoga niti jedna sorta nije došla u fazu pred zatvaranje grozda pa da ju treba pošpricati protiv botritisa ili je to s obzirom na uvjete nepotrebno? Ovako izgleda večina mog Chardonnaya.
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
poznanovec
|
 |
« Odgovor #403 na: 24 Lipnja, 2012, 15:18:58 » |
|
Nekako mi se čini da je s obzirom na broj postova u ovoj i temi "Šta ste danas radili u vinogradu?" nastalo zatišje što se tiče radova u vinogradima. Zar kod nikoga niti jedna sorta nije došla u fazu pred zatvaranje grozda pa da ju treba pošpricati protiv botritisa ili je to s obzirom na uvjete nepotrebno? Ovako izgleda večina mog Chardonnaya.
ja bum bacil switch uz vivando+fs(ili curzate b) te ev. nekaj protiv moljca u subotu hjutro, a popodne pičim na jadran... i sljedećih četrnaest dana baš me briga za sve.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
vine nemre tak neveljati, da ga mi nebi mogli spiti
|
|
|
goranin
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #404 na: 24 Lipnja, 2012, 17:37:27 » |
|
Nemam sada kod sebe slike kako mi chardannay momentalno izgleda ali šta da kažem moj Chardonnay je prije tjedan dana još cvao. Istina da je zima dugo trajala i da sve kasni ali ovaj tvoj chardonnay je mjesesec dana napredniji od moga.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|