meni je danas 14 dan od špricanja, za sad sve zdravo izgledaAk stignem danas ponovim isto od zadnji puta, blok metodaForum StarPostalon + sumportensiofilSmijem li umiješati Bor 21?Na stranica HZPSS sa Varaždinsku županiju preporučaju i nešto protiv botritisacopy/paste"Budući su neke sorte ocvale, a neke su pri kraju s cvatnjom potrebno je dodati i fungicid protiv botritisa. Preporuča se primjena MYTHOS ili BOTRIL ili CEZAR ili BOTRYCID ili PYRUS u količini od 200 ml na 100 L vode ili CHORUS u količini od 40 g na 100 L vode. " KOmentar?
Nego,jel netko tretiro mildicutom. Ovdje ne mogu ući u poljoljekarnu od pustih reklama koje su nakačili. Relativno je povoljan
Zanimljivo je da se po deklaracijama i crystal i talendo kunu da nisu ista grupa preparata. Po FRAC-u mi se čini da i nije tako.
Mildicut ( cyazofamid) je lokal sistemik. Preparat je dobar. Preporučujem ga drugima. Djeluje i kurativno i nema problema za rezistenciju:Nema govora o 7 dana ponavljanja, ide normalno kao drugi svakih 10-12 dana Susjed je tretirao s njim, moram priznati da dobro drži. Eto.
Možeš umiješati bor u tu kombinaciju. Šta se tiče komentara, preporučuje se ipak sorte koje su osjetljive na botritis peteljke ( silvanac, rajnski i rizvanac ) prskati uobičajenim botricidima. Za ostale sorte je dosta folpet ili npr. staviti onda Collis, neovisno o preparatu s folpetom. Može naravno i jedno i drugo, Forum star + Collis primjerice, to onda rješava i ove zeznute sorte.
bio danas u Sloveniji, kupil magnesiogreen1 kg košta 4€ krieger reagens za SO2 5,38€Čini mi se dosta jeftino to posebno kaj se tiče magnesiogreenaIde špricforum starcollisbormagnesiogreen
cedar-agro magnesiogreen 35kn
Mogu li uz F.S.Cantus,Folicur i Sumpor dodati foliarel i magneziogreen.
Ne može ti nitko odgovoriti jer nitko nije to isprobao,to je 6 preparata ko zna kak će reagirati,preporuka je da folijarna ide posebno,jasno je da onda treba 2xšpricati i nikom se to ne da,ali takva je situacija.Isprobaj pa javi rezultate,ja sam svoje eksperimente objavio na forumu