Za ponedjeljak najavljuju dosta kiše za moje područje. Zadnje tretiranje je obavljeno 01.05. (također prije najavljene kiše) sa Mankozebom i Kumulusom. U međuvremenu je u dva navrata palo nešto kiše. S obzirom na veliki porast mladica od zadnjeg tretiranja, zanima me da li ponoviti tretiranje pred najavljenu kišu ili će postojeća zaštita biti dovoljna.
Ne bih se igrao s tako jakim koncentracijama, posebno kada je danas 23, a sutra već može biti 33 stupnja, neovisno o fenofazi. Ako imaš većih problema preporučio bih da koristiš ortus ili demitan, dakle akaricide.
evo bas sam pogledao vinograd i ni traga grinjama, tako da je ovo prvo prskanje (23.4) u visokoj koncetraciji billo i zadnje protiv njih. Za ubuduce cu upamtiti ovaj savjet o vrucini i visokim oncetracijama, ma da znam da se sa sumporm ne smije dok je temperatura visoka.Moje slijedce prskanje ce bit negdje pred cvatnju sa Sumpor + MycoSin VIN.Popzdrav i hvala.
ja ove godine nisam prskao jos niti jednom a stanje je izvrsno.
vjerujem ti, ja sam isto smao jednom prskao i to zbog grinja jer sam prosle godine imao slabi napad i nisam se usudio i ove godine ne prskati. Ali evo sve super i do daljnjega nista.Kako ti rjesavas grinje?
U srijedu sam mladi nasad ( rajnski rizling, treca godina) posprical sa Quadrisom i Demitanom.Dal je kombinacija dobra ili sam mogel i bolje. Dva prethodna spricanja su bila sa Crvenim uljem 3%. Za Demitan pise da se smije koristiti samo jednom godisnje, a ja i nisam prevec siguran dal sam ga ovaj put trebal koristiti.Pitanje, dal sad smijem drugi put koristiti neki drugi akaricid, Envidor npr?
ili ja imam neki carobni stapic ili nesto drugo tu ne stima pa te molim da mi to (da bude jednostavnije, ajmo reci kao laiku) objasnis zasto je tome tako..?
... prije kiše planiram poslije kišnih dana špricati sa Foliarel 21,i tu mi je potrebna pomoč-----2kg na ha =koliko g na špricu od 10l ? Zahvaljujem na odgovoru!