Pozdrav svima.Evo ja sam prošli tjedan pošpricao samo sa Modrim uljem. Prije toga nisam tretirao s ničim, nakon prošlogodišnje berbe, pošto mi se čini da je sve zdravo. Da li bi uskoro već trebalo ići s nečim, ili sam možda već trebao staviti neku preventivu za plamenjaču i crnu pjegavost?
Pozdrav svima, preko zime sam pročital kompletnu arhivu špricanja prijašnjih godina i na kraju svega imam jedno pitanje.Znam otprije da ulje i sumpor ne idu zajedno. I još sam neki dan na stranicama od Syngente za Thiovit jet pročital da se ne smije miješati s uljnim sredstvima, te da se ne smije koristiti prije odnosno 21 dan poslije primjene uljnih sredstava. Ja inače koristim Chromosul, al po meni je to jedno te isto( ispravite me ako griješim) i za ovo podebljano nisam znal.Ove godine prvo špricanje mi je bilo 19.03. nordox+chromosul+ljepilo, a kad većina trsova bude u debelom vunastom pupu išel bi sa uljem. Jel bi to moglo imati kakvih posljedica s obzirom da razmak između špricanja s uljem i sumporom sigurno ne bude 3 tjedna ? A špricanje koje bude nakon ulja bu isto imalo sumpor u sebi. Vujec ima zapisana sva špricanja od 2001. godine i malo smo to listali prek vikenda,skoro svake godine je on šprical prvo sa crvenim uljem, pa oko 2 tjedna kasnije bakar + sumpor i veli da nije nikad imal problema. Molim ljepo za objašnjenje, hvala.
Vinofil zahvaljujem na objašnjenju, sad mi je sve jasno kaj se tiče ulja i sumpora.Poznanovec tebe molim za objašnjenje ovoga kaj si mi napisal da mi ljepilo nikak nije trebalo,ne kužim zakaj.Pozdrav.
Da li je Herbos konačno gotov ili još levitira? Ako netko zna, molim da javi situaciju. Trenutno se zalihe prodaju, no njih neće još dugo biti.Zahvaljujem na odgovoru!
dosta je dok se posuši list, kad završiš zadnji red prvi ti je već skoro suh.
Dao sam si truda i pročitao kompletnu arhivu prskanja za 2007 ,2008 ,2009 ,2010 i 2011 godinu... Trebalo mi je bar 2 tjedna. Novih informacija je toliko da zaboli glava, nemoguče je sve to popamtiti. Primjetio sam da su u 2010 godini neki članovi koristili fungicide na bazi Al-fosetila skroz do predzadnjega prskanja ( i kod nas se tak radilo zbog neznanja) , a moderator Razor kaže da zadnje prskanje sa time bude prvo nakon cvatnje, inače završi u vinu. Dosta stvari mi je sad puno jasnije.Jedino mi nije jasna folijarna prihrana, znam da se ne preporuča mješati sa fungicidima. Dali je za folijarnu prihranu dovoljno da se sa njome prska 2-3 sata ( kad se osuši list) nakon prskanja sa fungicidima ili treba taj razmak biti veči npr 24 sata? Unaprijed zahvaljujem...