Ne znaš ništa o fiziologiji i kemizmu djelovanja fosetila. Fosetil ti djeluje dugoročno i radi ti umjetni stent na provodnim snopovima kao kod kardiovaskularnog kirurga. Ne smije se koristiti van oplodnje, dakle prvo tretiranje nakon cvatnje je zadnje. Sa fosetilom! U suprotnom, završi u vinu!!!
Malo proučavam fungicide insekticide i akaricide pa sam došao do žaključka da svaki proizvođač ima par fungicida istoga kemijskoga sastava ali drugačijeg naziva. Ali imam jednu nejasnoču. Ima dosta sistematičnih fungicida koji se sastoje od 2-3 djelatne tvari. Npr:VeritaSastav fosetil-Al (66,7 %), fenamidon (4,44 %)Mikal FlashSastav fosetil-Al (50 %), folpet (25 %) Mikal PremiumSastav fosetil-Al (50 %), folpet (25 %), iprovalikarb (4 %) ProfilerSastav fluopikolid (4,4 %), fosetil-Al (66,7 %)AlonsoSastav Al-fosetil (50 %), folpet (25%)Alonso i Mikal flafh su ista stvar samo drugačijeg naziva.Svi ovi sistematici se sastoje od Al-fosetila + dodatak.Moje je pitanje ako se 3 puta u vegetaciji koristi npr Mikal Flash dali se smije u toj istoj godini koristiti i Verita ( 3 puta je dopušteno s njom tretirati vinograd u godinu dana) pošto i Mikal Flash i Verita sadrže Al-fosetil? Mislim zbog rezistentnosti biljke?
he,he dobro sročeno! dodao bih samo i ginekologa tj. nema sexa u visokoj trudnoći
Moja preporuka za akaricide je na pločii, dakle sumpor, čim više. A, tek ako onda ne bude dosta, onda dalje akaricidima, dok zatopli i dok se malo lisna masa razvije. Fosetil se može 3-4 puta koristiti u vegetaciji, ukupno sa bilo kojim preparatom i zaključno do iza cvatnje prvo tretiranjeMislim da sam bio jasan
Pozdrav forumašima,Dali je netko koristio Drin-biološki stimulator na mladim trsima u prvoj-drugoj godini u početnoj fazi listanjakao stimulator rasta i dali to uopće ima smisla (ili bi čak štetilo)?
Kod mene su se neki pupovi skoro počeli otvarati pa idem sutra bijelim uljem i nordoxom!E sad me zanima da li je potrebno dodavati rogora u ovom stadiju pošto ga imam od prošle godine!?
Ovo "skoro" je relativni pojam,ak nemaš odvojene rane-kasne sorte i ne namjeravaš više puta spricati,onda se baziraj na tome kad ti je glavnina sorti u vunastom pupu jer neke pošpricaš na vrijeme,a neke prerano