Zahvaljujem na odgovoru. Sukladno prošlogodišnjem iskustvu (do prošle godine nikada nisam imao problema s grinjama, a prošle i s grinjama i sa stjenicama, o kojima nisam imao pojma da postoje kao problem. Doduše) i Razorovu savjetu, zadržat ću Demitan, za jedno tretiranje ubaciti Zoom (ako bude potrebno) te pojačati sumpor, a koristit ću opet i Sabithane za pepelnicu, za koji se navodi da ima usputno djelovanje na grinju.Demitan sam prošle godine drugi put koristio početkom sedmog mjeseca (prvi puta kod pojave listića), tako da ga nisam kasnije više mogao koristiti, a zbog vručina sam koristio smanjene doze sumpora, a niti Sabithane nije pogodan za visoke temperature.Recimo da je anti-grinjska kampanja izgledala ovako:bubrenje pupova - crveno uljepojava listića - sumpor, demitando cvatnje još jednom sumpor (u normalnim koncentracijama)Sabithane prije i poslije cvatnjeprva polovica srpnja - Demitankasnije smanjene doze sumporaPokazalo se nedovoljnim za vinograd u Podravini. Za vinograd u Prigorju bilo je dovoljno jedno tretiranje Demitanom i isto kao i u Podravini što se tiče sumpora i Sabithanea. Ni traga grinjama, a nije bilo niti stjenica.Razlika je i u položaju. U Podravini je niži, čisto zapadni, blago položen, u Prigorju viši, čisto južni, malo strmiji. U Prigorju (®itomir) je bila i grozna suša, dok je u Podravini bilo relativno vlažnije (kiša je padala nekoliko puta, u Prigorju samo jednom u četiri mjeseca.
, Acarstina navodno nema više od lani
Uz sve ovo što je navedeno bilo bi dobro i izbaciti rozgvu nakon rezidbe i zapaliti je
ja sam je svake godine iznosio van iz vinograda i palio je ali to je tolika steta da sam odlucio od ove godine iznositi je van i preradivati je u kompost (naravno sa drugim organskim materijalima), kupio sam i profi usitnjivac:http://www.motorama.hr/prodaja/usisivaci-usitnjivaci/mtd/463.html
Kako je onda sa bolestima (ako ih ima), koje prezimljuju na rozgvi? Da li prezivljavaju kompost?