Pozdraf!Imam neku situaciju u vinogradu, naime htel bi presaditi pedesetak trseva na drugu parcelu. Stari su 8 godina. Mislil sam ih orezati na reznike, iskopati rupu 40x40 cm izvaditi ih i prebaciti na drugu parcelu. Ima netko kakvih iskustava s takvom akrobacijom ili da jednostavno zaboravim.
bok, zna možda netko gdje kupiti sadnice sorata, Solaris, Cabernet cortis?? Rast u sloveniji ih nema.......Ak netko zna u kojim rasadnicima još u Sloveniji ili u Austriji i Njemačkoj to ima.....kak se kreću cijene?
Pa eto. Narucio sam i vozio sam se po to 30 tak km. danas mi bilo jedino vrijeme za sadnju. Prodavac mi kaze da je to ok i normalno. Pa sam uzeo. Ali cijeli dan mislim o tome, i neznam dali sam pogrijesio. Moram priznat da pocetnicima nije lako odabrat dobar cijep. Kako prepoznat zdrav cijep?Inace ovi cijepovi su debeli. Izgledaju cvrsto i zdravo.
Gdje kupiti lozne cijepove ZG , reco zeleni silvanac cca 50kom, i isto me zanima žica pvc a da je povoljno.
Gdje je u zagrebu najbolje kupiti zicu za vinograd. Imam cca 30 redova po 20-25 metara duzine, drveni kestenovi stupovi u rupama od 1.20m (160mm krajnji stupovi u kosim rupama, 100mm cca izmedju). Vise je hobi nego proizvodnja, jako star vinograd direktora, tak da ne zelim ulagati nesto previse. I kako bi napravili ozicenje, na kojim visinama i koliko zica i kojih promjera?Takodjer, teren prvo pada jace, pa onda sve slabije i na kraju se skoro izravna. Ako na svakom stupu idem na istoj visini, neke stupove ce zatezanje zice 'izvlaciti' iz rupe. Jel to problem?Hvala na savjetima.
i isto me zanima žica pvc a da je povoljno.