VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 23:38:50

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Sadnja vinograda, sadni materijal, načini sadnje, armatura i žica u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 86 87 [88] 89 90 ... 110 Dolje Ispis
Autor Tema: Sadnja vinograda, sadni materijal, načini sadnje, armatura i žica u vinogradu  (Posjeta: 719663 puta)
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #1305 na: 13 Ožujka, 2013, 19:27:07 »

ha, ha... pa nekaj moram raditi... ak niš drugo bar iskopat rupe i pognojiti... kaj nije u travnju prekasno?

Evo ga, izabrali i papu!
Ma nije prekasno,samo smo mi navikli da polovicom veljace zatopli i pocne proljece,e jebi ga ove godine bude vegetacija u zaostatku.Iskopaj rupe bus se ugrijal na -6  ;) Kaj se tice pape samo da nije crnac jer je Nostradamus  prorekel da bu zadnji,tak da se ne maltetriram sa  obrezivanjem i sadnjom  ;D
Evidentirano

blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #1306 na: 13 Ožujka, 2013, 19:30:55 »

ma bude u nedjelju popodne nagli skok temperature + 9 pa mislim da bu sve bilo ok, a dalje isto prognoziraju toplo vrijeme.

U tom slučaju ipak mogu koju sadnicu piknuti?

(btw, koliko dugo se "na suho" mogu čuvati sadnice kupljene - jel ih i kao voćke moram držati u vodi itd? pitam jer pojma o vinovoj lozi nemam pojma :( )
Evidentirano

Brckovljani
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #1307 na: 13 Ožujka, 2013, 19:44:53 »

ma bude u nedjelju popodne nagli skok temperature + 9 pa mislim da bu sve bilo ok, a dalje isto prognoziraju toplo vrijeme.

U tom slučaju ipak mogu koju sadnicu piknuti?

(btw, koliko dugo se "na suho" mogu čuvati sadnice kupljene - jel ih i kao voćke moram držati u vodi itd? pitam jer pojma o vinovoj lozi nemam pojma :( )
Drzis ih u mjesavini vlaznog finog pijeska i zemlje za cvijece,ak nemas pijeska,dosta je i zemlja,stavis u posudu i prekrijes  korijenje zemljom,lagano natopis vodom,a na trse navuces crnu vrecu za smece i stavis na mjesto bez sunca,sigurno moze stajati dok krenes saditi
Evidentirano

markobelafonte
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #1308 na: 14 Ožujka, 2013, 09:12:20 »

Stiže padobranac-voćar povrtlar!!!!

Situacija je ovakva - s obzirom na nikakvo vrijeme, jedno što mogu smisliti ovoga vikenda za rad jest sadnja vinove loze. Nemam vremena za pomno istraživanje pa sam se odlučio za brzinsku pomoć meštara od vinove loze:

1. jel pametno saditi sada?
2. gdje u Zg/istočnom dijelu Zg-a nabaviti cijepove afus alija, kraljevine, plemenke, te "francuza"?

Pričekaj sa sadnjom, koliko ima vlage ove godine moći ćeš i do sredine svibnaj saditi :(

cijepove "francuza" - na ovo ću nabaciti samo mali smiješak :)
Evidentirano
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #1309 na: 14 Ožujka, 2013, 10:39:42 »

Stiže padobranac-voćar povrtlar!!!!

Situacija je ovakva - s obzirom na nikakvo vrijeme, jedno što mogu smisliti ovoga vikenda za rad jest sadnja vinove loze. Nemam vremena za pomno istraživanje pa sam se odlučio za brzinsku pomoć meštara od vinove loze:

1. jel pametno saditi sada?
2. gdje u Zg/istočnom dijelu Zg-a nabaviti cijepove afus alija, kraljevine, plemenke, te "francuza"?

Evo imaš ovdje registar rasadnika pa vidi koji ti je najbliže. ;)

http://www.vvvforum.eu/index.php?topic=799.0
Evidentirano
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #1310 na: 14 Ožujka, 2013, 11:19:28 »

Blitva, javi mi se na privat pa ćemo vjerovatno riješiti. Ja sam iz istočnog dijela (Sesvetski Kraljevec).
Evidentirano
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #1311 na: 13 Travnja, 2013, 20:54:31 »

Je li netko koristio Zeolit ( Klingoland ), vulkanski mineral kao poboljšivač zemlje za sadnju? Kako se to koristi za lozu, kako za voćke? Dobio slučajno vreću pa ...
Evidentirano

46.086344, 16.117566
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #1312 na: 14 Travnja, 2013, 19:04:30 »

Trebal bih 20-ak komada kaberne sovinjona. Da li netko zna gdje se jos mogu nabaviti sadnice u okilici?
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #1313 na: 14 Travnja, 2013, 19:49:56 »

a koja je okolica?
Evidentirano
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #1314 na: 14 Travnja, 2013, 19:57:33 »

Donja stubica. Znaci negdje u zagorju:-)
Evidentirano
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #1315 na: 17 Travnja, 2013, 05:24:00 »

Nabavil cijepove u agroingu u Varazdinu, podloga paulsen 1103. Ima li netko iskustva sa njihovim cijepovima?
Evidentirano
poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #1316 na: 17 Travnja, 2013, 09:36:03 »

citiram:
Paulsen 1103  vrlo bujna podloga (najbujnija u ovoj grupi) kojoj odgovaraju ilovasta tla umjereno vlažna odnosno umjereno sušna tla. Prilično dobro podnosi zaslanjene terene. Među najzastupljenijim je podlogama u vinogradima stolnog grožđa.
Evidentirano

vine nemre tak neveljati,
da ga mi nebi mogli spiti
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #1317 na: 17 Travnja, 2013, 10:49:49 »

baš super,ove sam godine i ja kod njega kupile neke zobatice i par kom. Savinjona
Evidentirano
teran
Gnojidba vinove loze
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #1318 na: 17 Travnja, 2013, 11:23:48 »

Je li netko koristio Zeolit ( Klingoland ), vulkanski mineral kao poboljšivač zemlje za sadnju? Kako se to koristi za lozu, kako za voćke? Dobio slučajno vreću pa ...
Evo tu sam pisao o zeolitu http://www.gnojidba.info/mala-skola-gnojidbe/zeolit-demistifikacija-zeolita-sto-i-kako/.
Evidentirano

-------------------------------------------------
Novi tematski članci na temu gnojidbe vinove loze
http://www.gnojidba.info/category/gnojidba-vinove-loze/
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #1319 na: 17 Travnja, 2013, 17:53:04 »

Ja sam uzel kaberne sovinjon na paulsenu 1103 koji je ionako bujan. To bude raslo ko blesavo:-) Kaj mislite kak bi bilo da to formiram na neki kordonac? Iako je to jos daleko
Evidentirano
 Str: 1 ... 86 87 [88] 89 90 ... 110 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!