Vinograd sa zeljeznim (hrdjavim) stubovima izgleda ruzno i necete ga nigdje recimo u Francuskoj vidjeti. Drvo je ekoloski odabir, prirodno je, ne zagadjuje okolinu a oku je ugodno. Ne ispasta suma jer se za stubice uzimlju grane koje se sijeku te se tako obnavljaju stabla a cuo sam i da TV izbjegava u svojim reportazama zoomirati zeljezne rebraste stubice. Kao plase gledatelje ali nazalost ne i zivotinje-napasnike.Sto ce netko staviti cisto je njegova volja. Ovdje iznosimo iskustva i osobna misljenja i dobro je da kultura komuniciranja i suprostavljanja ideja postoji te da je postujemo.
Nitko ne priča o hrđavim stupovima,ja imam pocinčane stupove,poc. žicu i poc. sidra a kolčić mi je armaturno želj. 8 mm. I to ti ne izgleda ružno nego se to danas tako radi. stavit ću sliku pa budeš vidio, a i daj metni ti koju sliku svog vinograda i armature
Rijec je bila o individualnim loznim stupicima koje u nas na Jugu zovemo pritke i koji su nakaradni i opasni ako su od betonskog zeljeza a ne o armaturi u ravnicarskom vinogradu.
Jedno pitanje. Da li postoji mogucnost da dobijem sadnicu vranca ne kalemljenjem vec potapljanjem. Na koji nacin i kako? Da li imaju kvalitet kao sadnica kalem?
mislim da potapljanje je kad lozu savine u zemlju i pusti da iz pupova se zakorjeni...no to radi dok ga "mama" hrani tj dok ne odsječeš od trsa ,poslije sve lošije....