To je istina. Zato sam mislio napraviti malu improvizaciju tako da mi sluzi za oboje Pretpostavljam da protugradna ima manje rupe i da je cvrsca, pa je zato i skuplja.
Super Poznanovec! Upravo to trazim za svoj vinograd (mrezu), pa me zanima svasta oko toga.Gdje kupiti nosace, mrezu, trebaju li posebna sidra, koliko to moze kostati, neka posebna tehnika kod postavljanja... Moze i na pp. Tnx!
Nedaleko Varaždina ima protugradna mreža,cijena 2,28kn.m2.(oko 7 km.od Jalžabeta)
to ce u Sribiji ici malo teze...interesuje me jel moze koren koji je zaostao negdje u zemlji da zarazi nove sadnice?
Tegle su 1-1,5 l,orežeš korijenje na 10-ak cm tako da ti se lijepo rasporedi po posudi. Staviš na dno cca 5 cm zemlje, tj. humusa Bio post s dodatkom mljevenog stakla, rasporediš korijenjelijepo simetrično,radijalno,zspeš humusom i dobro natisneš. Obilno zalijati. Da nije loše da je tegla s rupom na dnu. Prihrana ništa do sadnje. Ja ih držim u jednom kutu uz zid, vani na sunčanom, a od vjetra zaštićenom mjestu. Redovito zalijevati kad se zemlja odvoji od stijenke. Sadim ih kad su mladice oko 25 cm, negdje 15 V. do 1. VI. Grabe za sadnju iskopam rano u proljeće i kad se zemlja malo usitni, prorahli zatrpam ih i metnem kolčić kao oznaku. Prilikom sadnje vadim kontejnirani cijep skupa sa humusom koji je sav prorastao kortijenčićima, tako da teglu najprije zalijem, okrenem naopačke da cijep visi prema dolje, lagano darim odozgo podnu i lako ispadne van. Postavim ga u rupu, poravnam i zaspem s nešto bioposta, zidarskom fanglom. Zatrpam, ponovno zalijem s bar 5 l vode i to je to.Prihranu stavim odozgo prije samog zatrpavanja, da gnoj ne spali korijenje. Lopata stajnjaka i malo NPK. Ponekad to stavim tek u jesen, za iduću godinu.