Dakle hoces da dozrijeva u istoj dekadi, ili hoces da ti bude dobra nadopuna za kupazu bez obzira na vrijeme dozrijevanja?Ako je prvo, onda sauvignon, a ako je drugo pinot bijeli ili chardonnay.
naj bolje bi bilo da dozrijeva u istoj dekadiza sauvignon piše da je druga dekada a graševina trećakakva bi bila kombinacija graševina + rajnski rizling+ muškat žuti to je sve ista dekadakad bi bila kombinacija graševina + sauvignon koji postotak jednog i drugog
Nisam siguran da je rajnski rizling+ muškat žuti ista dekada!!
evo ovdje san našel informaciju o dozrijevanju to je valjda podatak za sloveniju http://www.rast-bs.si/hr/katalog/vinova-loza/bijele-sorte-za-vino/odluka će pasti graševina+Sauvignon 50-50% s obzirom da Sauvignon manje rodia opcija graševina 40%+ ranjski 40% + muškat žuti 20% ostaje druga opcija vino prvenstveno se bude koristilo za gemište po koji put čisto onak za probu lokacija podravina između koprivnice i ludbrega
pripremam se za sadnju graševine180 komada i treba mi nešto uz nju za dodatak graševini oko 80 komadavaša preporuka molim
ma ko ti to rekao,,, nesto nije u redu kod njih ove god bar kod mene sve ranije sorte su se slabije oplodile pa ga ima nešto manje ja ga imam 1000 kom i dosta dobijes vina od kg grožđa više nego od graševine