VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 20:42:07

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Zaštita u vinogradu
| | |-+  Zaštita mladog vinograda?
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11 Dolje Ispis
Autor Tema: Zaštita mladog vinograda?  (Posjeta: 83838 puta)
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #90 na: 17 Kolovoza, 2010, 22:31:18 »

Tak je nama prosle godine bilo na madom. Nikak se otarasit  >:(
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #91 na: 17 Kolovoza, 2010, 22:45:08 »

pa,za poludit..ono stvarno >:( .Jednostavno sam odlućil da još idem u subotu drinom i megagrinom,te negde početkom devetog cuprablau..pa kaj ostane ostane.A kak ti je ove godine,je to sad kaj bolje uspelo,mislim sa zaštitom?
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #92 na: 17 Kolovoza, 2010, 22:46:04 »

Ove godine je odlicno, nema bolesti i stvarno se taj vinograd odlicno drzi. Pitaj Moslavca. ;)
Al prosla uh...
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #93 na: 17 Kolovoza, 2010, 22:49:35 »

tjeraju stalno novi zaperci,i više ih niti ne trgam ,nek bu čim više mladog i zelenog...nek izdrže čim duže.Pa,je druge godine bu to malo rijeđe i sve skupa više pušteno,kaj ne tak pri zemlji..znači malo više zraka,pa bu nekaj hasnilo.A kaj ćemo,sad je kak je :-\
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #94 na: 18 Kolovoza, 2010, 06:55:14 »

Ovo je interesantno.ja sam podsadio ove godine tri trsa koje sam prošle godine "skinul"s frezom i niti jedan list nema niti malo peronospore,dok pokraj njih stari imaju i ti mladi su narasli oko metar visine.
Evidentirano

I onda neš pil
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #95 na: 18 Kolovoza, 2010, 07:33:25 »

tjeraju stalno novi zaperci,i više ih niti ne trgam ,nek bu čim više mladog i zelenog...nek izdrže čim duže.Pa,je druge godine bu to malo rijeđe i sve skupa više pušteno,kaj ne tak pri zemlji..znači malo više zraka,pa bu nekaj hasnilo.A kaj ćemo,sad je kak je :-\

"staro listje" je tamno zelene boje i na njima nema peronospore ni malo, dok zaperci i mlado listje u peronospori..tak da me ni ne brine preveć
Jest da bi bilo dobro da pošprical pred 2-3 dana kad sam vezal, al dobro, kaj je tu je, desilo se čudo u 3 dana ;D, nema veze, nije tak strašno i pošpricano je
Evidentirano
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #96 na: 18 Kolovoza, 2010, 23:00:55 »

nek me netko ispravi, ali...zašt bi štucal ak je pošpricano i zaustavljena peronospora? kAJ nije najbitnije da korijen tjera što više listja, da se razvija u dubinu...zaperki budu tak i tak tirali
Lijepa ti je peronospora...al moja je još bolja ;) ;D
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #97 na: 20 Kolovoza, 2010, 10:02:10 »

naj zajebavat..pa more to biti i gore od toga >:(.Baš bum namjerno poštucal da bolje potira zaperke,a sutra bum kupil Mikal F premijum i još s njim oderal+Falcon,paak to ne zastavi onda sam dalje bespomoćan.Fora je u tome kaj to nemrem zaustavit..stane tri,četri dana i onda počne isponova na novim listovima,čak se hvata i na rozgvu i vitice (ili kak se to već zove),ne zadovoljava se samo lišćem >:(
Evidentirano
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #98 na: 20 Kolovoza, 2010, 11:18:36 »

jedna mi je stvar zanimljiva...podsadil sam desetak mladih trsova po vinogradu...jest da su puuno manji, neznam dal se čak bude i rozga dozorila :-\ ali na njima peronospore - NEMA
Isto tak, na mladoj gorici uopće nema preonospore na "starom" lišću, samo zaperci i mlado listje
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #99 na: 20 Kolovoza, 2010, 11:27:41 »

naj zajebavat..pa more to biti i gore od toga >:(.Baš bum namjerno poštucal da bolje potira zaperke,a sutra bum kupil Mikal F premijum i još s njim oderal+Falcon,paak to ne zastavi onda sam dalje bespomoćan.Fora je u tome kaj to nemrem zaustavit..stane tri,četri dana i onda počne isponova na novim listovima,čak se hvata i na rozgvu i vitice (ili kak se to već zove),ne zadovoljava se samo lišćem >:(
Mikal Premium, Profiler, Verita,  probaj s tim. Ako si već 3 puta išao po tome nasadu sa jednim od ovih ukupno ( Melody, Forum, Acrobat, Pergado ), onda ti je bolje s Profilerom.
Morat ćeš još nekoliko puta to dernuti. Šta će ti Falcon ???, peronospora  je problem!
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #100 na: 20 Kolovoza, 2010, 11:58:13 »

ok,mislil sam za svaki slučaj Falkon da me još i pepel ne prime.
Evidentirano
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #101 na: 20 Kolovoza, 2010, 14:07:47 »

Riba kolko trošiš litara škropiva na mlade trse? Ručna ili motorna šprica?
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #102 na: 20 Kolovoza, 2010, 21:30:08 »

ručna šprica,zasad taman dvije na 280 trsova...znaći 40 litri jer mi je šprica neka starinska za 20litri
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #103 na: 21 Kolovoza, 2010, 10:14:00 »

nastavio borbu protiv peronospore.Mikal premijum F.Ja sam svoje napravil,sad je ona na redu ;D .Potrošio 3 šprice(60l)
Evidentirano
psam
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #104 na: 21 Kolovoza, 2010, 12:31:07 »

Ove godine smo vec dva put špricali s falconom a sad se pojavila peplnica i to fest :(

Kaj ve? ???
Pise da s falconom se "smije" ici dva put...

Fletni odgovor molim, navecer bi se trebalo iti špricati :-\
Evidentirano
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!