čisto u svakom slučaju. to imam doma, a mineralnu moram kupovati
Čisto vino uvijek barem do travnja, bez obzira na sve!Prije natakanja gemišta, gosta uvijek zamoliti da kuša čisto vino, i tek onda pristupiti mješanju gemišta-BIJELO VINOUz obrok - čisto.Solo kušanja - čisto.Uz fizikalije - gemišt.Tour po kletima - gemišt (negdje i uz više vode (al tek kad otpiješ smiješ tražiti još).CRNO VINOUvijek čisto!Za gemišt, uvijek i samo jamnica iz staklene boce! Uvijek hladna mineralna voda iz frižidera, nikad vino. Radije čaša za škropec pa više puta nego gemišterica. Nikad manje vina od 50 %.I samo da kažem, govori se o kulturi vina. Lipi moji, postoji i kultura gemišta. wine spritzer je u suštiti jedan fini koktel,u lounge barovima se naručuje i pije s kriškom limuna ili limete. Hoću reći, nije ni gemišt kaj god, bitno je kak se sprezentira.
Ljudi moji, koji gemist, bevanda ili slicne izmisljotine?Voda se pije u drugoj casi i sasvim je dovoljno popiti casu vina, a uz to malo pijuckati i vodu. A :)li u vino staviti vodu je grijeh i potpuno nepoznavanje dobre kapljice, rekao bih i nepostovanje uzivanja vina.....Dok pijes, ne vodni!!!
Ako sam snob zato sta ne zelim ulivati vodu u vino, onda sam stvarno snob. A vi nemate pojma o vinu jer neki koji tako razmisljaju vec u toku proizvodnje vina ubacuju vodu, pa sad se ja pitam koji su to tek snobovi....ali nazalost nema smisla vise raspravljati o temi vino ili gemist jer ovdje pricamo o proizvodnji vina, a ne gemista.....Zivili
da preskočim prepucananja Pijem čisto kad isprobavam i kad mi je grlo sj... , a po gemištima udaram kad se nekaj radi, na feštama, kod obilne krkačine i sl