armando
Guest
|
 |
« Odgovor #1290 na: 12 Kolovoza, 2012, 08:24:34 » |
|
sutra ću plitko prefrezati, zatvoriti pukotine na ispucaloj zemlji i na taj način smanjiti isušivanje vlage iz dubljih slojeva
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Brane
|
 |
« Odgovor #1291 na: 13 Kolovoza, 2012, 14:08:06 » |
|
kod mene pofrezano cim su se počele pojavljivati pukotine, pred više mjesec dana. Vinograd se uspio malo zatraviti i to na mjestima tu i tamo. Za sad nema tragova suše, nema pukotina ko prošle godine kad je ruka gotovo do lakta mogla u pukotinu, a kad je već tak suho nema šanse da svojom frezom uspijem bilo kaj napraviti. Vinograd je južnoj starni brega s neznatnim otklonom prema zapadu, zemlja je nekakva crvenkasta ilovača
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MALI MIHA
|
 |
« Odgovor #1294 na: 22 Kolovoza, 2012, 21:00:17 » |
|
  zweigelt,, ne znam kako ce on zavrsit posušit će se do berbe a sad ima samo 75 oe al merlot ce imati najmanje 100oe za berbu pa cu s njim popraviti secer u zweigeltu  cabarnet sauvignon  merlot,cvatnja je prosla katastrofalno vide se kakvi su grozdovi  polako se dovršava šupa za prešanje grožđa
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Čovjek pije da zaboravi, ali nikad ne zaboravi da pije!
|
|
|
|
Koshpa
|
 |
« Odgovor #1295 na: 22 Kolovoza, 2012, 21:48:25 » |
|
Uh, kod tebe je loza puno spaljenija nego kod mene. Kakva je onda situacija na Jadranu ili Istocnoj slavoniji?! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
MALI MIHA
|
 |
« Odgovor #1296 na: 22 Kolovoza, 2012, 21:52:25 » |
|
Uh, kod tebe je loza puno spaljenija nego kod mene. Kakva je onda situacija na Jadranu ili Istocnoj slavoniji?! 
al to je samo na zweigeltu i malo na merlotu grasevina je sve ok ma neki dan sam prolazio pored jedne table od kombinata kutjevo pa njima je pola lišća gotovo suho 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Čovjek pije da zaboravi, ali nikad ne zaboravi da pije!
|
|
|
|
Vinofil
|
 |
« Odgovor #1297 na: 23 Kolovoza, 2012, 06:38:47 » |
|
Ja posijedim s tim merlotom oko te rehuljavosti. Barem svako druge godine neki problem s njim. Izgleda da ne trpi nikakve operacije u cvatnji uključujući i kišu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gabro
|
 |
« Odgovor #1298 na: 23 Kolovoza, 2012, 21:40:02 » |
|
Prvo lišče je na trećoj žici i grožđe je malo smežurano,ali još nema sladora a i prevelike su kiseline tako da smo prisiljeni čekat pa kako bude!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Jeremija
|
 |
« Odgovor #1299 na: 11 Rujna, 2012, 17:38:42 » |
|
Ovako mi izgledaju poneki čokoti stari osam godina.Danas sam ih treći put zalijao.
|
|
|
|
Evidentirano
|
I onda neš pil
|
|
|
misko7
Mlađi novak
Centar svijeta
|
 |
« Odgovor #1300 na: 12 Rujna, 2012, 18:23:46 » |
|
mojih isto ima par komada, sađeno 2005. samo što ima i smežuranih jagoda
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Agroteka
Mlađi novak
http://www.facebook.com/AgroArt
|
 |
« Odgovor #1301 na: 14 Rujna, 2012, 17:13:27 » |
|
Evo stigao uplodati malo i svoje slikice vinograda ... al nazalost ... na jesen ide sjekira u njega... smrc 
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Srky
|
 |
« Odgovor #1302 na: 14 Rujna, 2012, 18:34:03 » |
|
Nemoj sjekiru, ovo lijepo izgleda. A da ne pričam kak ti poslije bude žao...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Zagorac
|
 |
« Odgovor #1303 na: 14 Rujna, 2012, 18:37:07 » |
|
Evo stigao uplodati malo i svoje slikice vinograda ... al nazalost ... na jesen ide sjekira u njega... smrc 
Zašto sjekira,nema radne snage ili nešto drugo?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Agroteka
Mlađi novak
http://www.facebook.com/AgroArt
|
 |
« Odgovor #1304 na: 14 Rujna, 2012, 18:58:53 » |
|
Yep nemam vise s kim... Starci ostarili nemogu vise a i bolesni na zglobove ja ne stignem sve sam a i moja kicma je malo u vriti i tako odlučili smo da je to najzdravije za nas!! Je lijepo zgleda sam moja kicma ne izgleda dobro slijedecih nekoliko dana nakon sto sredim trsje
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|