Podrumar, kak ne kužiš?pa čovjek ima boljeg lakirera
jedna fotka sa moba mog chardonnaya koji je ukupno prskan 4 puta sa minimalnim bakrom i sumporom, zadnji i konacni put 1.7.
Baš sam pričal sa jednim tvojim susjedom o tvom špricanju i rekao mi je da špricaš redovito i da ti ove godine vinograd nije izvor zar
oces reci nema bolesti :-)Meni izgleda ova godina nekako lagana kaj se tice zastite, ja sam isto prskao samo sa sumporom i Mico Syn Vinom (3X + cuperblau 15.7) i na 2 trsa chardonnaya i souvignona koje imam izmedju interspecificnih sorti, uopce nema bolesti. Stvarno cudna godina kak susjed zna cime je prskano? Mislim ne vidim smisao da neko objavljuje lazne informacije, svejedno nikve korisit od toga.Pozdrav.
jel to rogovi cuda prave ili ima i drugih magija ?
Stvarno je laka ova godina bila u smislu zaštite.
samo zdrava logika.. mozda je ali ste svi prskali kao i uobicajeno, po spranci, i svejedno koristili sistemike, insekticide, botriticide (citam da mnogi prskaju jos cak i ovih dana!?) i sva moguca cuda od otrova i "koktelcica"..
U pravu si ja priznajem da sam radio na meni već uobičajen način koristeći sve što si naveo.Stvarno bih trebalo pokušati sa što manje sistemika i prskanja, poglavito u godini kao što je ova. Imat ću to na umu za ubuduće. Imam sada nešto više vinograda koji će doći dogodine u rod pa ću ekesperimentirati na istoj sorti i tabli da vidim kako će to ići!