evo jućer sam bio malo turistićki kod kolege OZRENA007 pa mi veli da ne moze staviti slike na forum pa da mu napravim uslugu a neka on opiše slike na zadnje dvije slike na jednoj parceli ima problema na nekim trsovima s nekom klorozom ili sta već je,, pa da probamo ustanoviti u čemu je problemRiječ je o graševini 3 godina, dakle prvi rod........prije dvadesetaka dana sam primjetio tu pojavu, ja pretpostavljam , ustvari siguran sam da nije riječ o bolesti ne o nedostatku hranjiva, samo pitanje je kojeg........ list je bio tamno zelen, lijepu zdravu boju je imao, i sad zadnji 14 dana, primjećujem dagubi boju, da svjetli, i to od krajeva lista pa prema peteljki lista , ali ne prema žilama nego jednostavno kao da biljka crpi taj klorofil, dali željezo ili magnezij, malo sam istraživao ali sve je to nekako slično ..............ima li kakvih savjeta jer ovim tempom bih kroz mjesec i po vinograd izgledao kao poslije berbe................
To se meni zna desavat na jednom nasadu grasevine, iz godine u godinu.
Ne rjesavam. Ove godine prvi put idem sa Green Has folijarnom prihranom pa se nadam da ce kroz 2 3 godine takvog tretmana proci samo od sebe. Inace nisam skuzio da se u vinu ocituje neki nedostatak.