Eto i mene..sadnja krči se tudum sadi se Rajnski (2008)By zivcani at 2011-05-24By zivcani at 2011-05-24
par redova mog četverogodišnjeg traminca!...ne tretiram ga sa sistemicima niti umjetnim gnojivima!...samo da se zna.
Evo malo slikica vugave od juče,dobro izgleda,a!?
dal si i lani upotrebljaval samo kontaktne preparate?
Odlicno ti je ovo gabro! Ti to zalijevas 'kap po kap' ....
Hihi! Lani nije nis bral
ljepo za videti, ne koristiš sistemike, misliš onda špricati svakih 7-8 dana?koliki ti je razmak između redova?dal si i lani upotrebljaval samo kontaktne preparate?
u tom mladom nasadu nisam koristio sistemike nikad,urod je tek počeo a količina je mala.razmak 200 trs do trsa 110 radi prozračnosti, traminac mi je dosta otporan na bolesti...špricam prateći količine oborina i prateći stanje sa sumporom, bakrom, ditanom i sl.Imam i stari mješoviti vinograd od 30-ak godina gdje povremeno bacim sistemik jer je i u prošlosti tako tretiran pa nema onaj pravi imunitet no postepeno i to smanjujem...eto ove godine kod mene je još uvijek sve pod zaštitom polirama i sumpora pa ću sljedećih dana zbog ovih kiša morati izvući špricu iz podruma....svaki trs mi u prosjeku daje samo litru vina!(u dobrim godinama!)