da ne raste trava oko trseva...nego, kako ovo s folijom uspjeva bez navodnjavanja?
ideja za uredit prostor, terasu ispred podruma, sve skupa nekih 50 kvadrata ima (20m2 natkrivenih)Znači, stara cigla umjesto tlakavaca ili betonskih ploča...koja je cijena stare cigle u zagorju ili šire? (Riba?)Neznam ni dimenzije toj cigli, kolko je ide u metar kvadratni od oka?? Kakav utjecaj imaju atmosferilije na nju, odnosno, kolko je trajna, dal se bude ljuštila od vode koja se nakupi i smrzne po zimi (možda ima kakvu kapilarnu cirkulaciju ili slično?)ajmo, ak se kuži netko, ili iz osobnog iskustva...probleme po mojoj logiki sam napisal-sunce, voda, led
Kod mene na selu ima stare cigle otprilike kuna komad...Atmosferski utjecaji... ako nije natkriveno, onda je vrlo vrlo moguće da će se početi ljuštiti, bilo bi dobro premazati ju s nečim. Tu sam stvarno svašta vidio i probao, najbolje mi se pokazao bezbojni sandolin, a dobro je i u nitro razrjeđivač otopiti stiropor pa premazati... onda imaš i zaštitu a i lijepo izgleda.
moji neki su cigel mazali s firnisom i isto dobro izgleda... je ne znam dal bi isel s ciglom starim jer ga je problem poravnati.. osobno mislim da je jedno od dobrih rješenja biber crijep, a ak mores neke love potrositi, ima tondach u ponudi podne ploče u obliku četvrtastog bibera, isto fino rješenje
to je dobra cijena, kod nas ide otprilike 1,5 do 2 kn očišćena, s tim da ju teško nabavitiOvo za zaštitu cigle...jesi ti to vidio/čuo/radio?? Nitro i stiropor ? Mislim, prvi put čujem za nitro i stiropor, za sadolin otprije čul...a nitro mogu na litre dobit i povoljnos tim da bi ja tu ciglu polagal kao tlakavce, a ne na friški beton
kada u nitro rastopiš stiropor, dobiješ gustu smjesu, kao neku lazuru i s tim premažeš... Ja kada sam radio terasu od cigle, napravio sam male temelje, podlogu od kamena i onda sam poslagao cigle i sve zalio sa mortom i odmah počistio...kasnije sam još prešao sa drot kefom...za sada je sve ok.Jeremija...firnis i laneno ulje je super za unutarnje zidove od cigle, za pod baš i nije najsretnije rješenje jer se skliže, pogotovo u kombinaciji sa vodom.
hoćeš reći da si fugiral između cigli, kaj ne?budem baš probal otopiti stiropor i pustiti da se osuši na par cigli, da vidim kak iuzgledathnx